ΑΘΗΝΑ
15:20
|
18.05.2024
Ο Έρικ Άνταμς δήλωσε ότι θέλει η αμερικανική μεγαλούπολη να γίνει το “κέντρο της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων”.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Έρικ Άνταμς, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης, δήλωσε ότι θα ήθελε οι τρεις πρώτοι μισθοί του να του καταβληθούν σε bitcoin. Ο πρώην αρχηγός της Αστυνομίας εξελέγη αυτή την εβδομάδα στη δημαρχία της Νέας Υόρκης και αναλαμβάνει τα καθήκοντά του με το τέλος της δημαρχικής θητείας του Μπιλ ντε Μπλάζιο, τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο Έρικ Άνταμς δήλωσε ότι πρόθεσή του είναι να καταστήσει τη Νέα Υόρκη “κέντρο της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων”. Το bitcoin δημιουργήθηκε το 2009 και είναι ένα από τα πιο ισχυρά κρυπτονομίσματα στον κόσμο σήμερα αν και υπερβολικά ασταθές ως προς τη συναλλαγματική του αξία.

Ο Έρικ Άνταμς δεν είναι ο μόνος δήμαρχος πόλης στις Ηνωμένες Πολιτείες  με υψηλές φιλοδοξίες και προσδοκίες για την αγορά των κρυπτονομισμάτων. Ο δήμαρχος του Μαϊάμι, Φράνσις Σουάρες, έχει επίσης δηλώσει μέσω Twitter, ότι θα ήθελε να πληρωθεί για τουλάχιστον έναν μήνα σε bitcoin άμα της επανεκλογής του.

“Στη Νέα Υόρκη πάντα σκεφτόμαστε μαξιμαλιστικά, γι’ αυτό θα λάβω τους τρεις πρώτους μισθούς μου σε bitcoin”, έγραψε ο νεοεκλεγείς Αφροαμερικανός δήμαρχος στον λογαριασμό του στο Twitter. “Η Νέα Υόρκη θα γίνει το επίκεντρο της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων και άλλων αναπτυσσόμενων καινοτόμων βιομηχανιών. Περιμένετε και θα δείτε”, πρόσθεσε ο Έρικ Άνταμς.

Ο Δημοκρατικός, Έρικ Άνταμς, επικράτησε με ποσοστό 67% των ψήφων έναντι του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του, Κέρτις Σλίγουα. Είναι ο δεύτερος Αφροαμερικανός στην ιστορία της Νέας Υόρκης που καταλαμβάνει τη δημαρχία της αμερικανικής μεγαλούπολης. Ο πρώτος ήταν ο Ντέιβιντ Ντίνκινς (1990-93).

Σε ηλικία 15 ετών χτυπήθηκε από αστυνομικούς όταν συνελήφθη για παραβίαση ιδιωτικής περιουσίας. Αυτό ενίσχυσε την αποφασιστικότητά του να ενταχθεί στην αστυνομία, κάτι που έπραξε στα μέσα των ετών του 1980. Έπειτα από 22 χρόνια υπηρεσίας, πήρε σύνταξη.

Το 1995 ίδρυσε μια οργάνωση για την καταπολέμηση του ρατσισμού στην αστυνομία, την “100 Blacks in Law Enforcement Who Care”. Το 2003 έθεσε υποψηφιότητα και εξελέγη στη Γερουσία της Νέας Υόρκης και δέκα χρόνια αργότερα εξελέγη πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Μπρούκλιν, μια θέση που αποτέλεσε εφαλτήριο για την εκλογή του στη δημαρχία της Νέας Υόρκης.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σλοβακία: Η κατάσταση της υγείας του Φίτσο είναι σταθερή αλλά σοβαρή

Αύξηση κατά 30% εμπορικών συναλλαγών Ρωσίας-Ισλαμικών χωρών

Αύξηση τιμών πετρελαίου, ανησυχία για την προσφορά

Μαδρίτη: Η Αγιούσο κήρυξε σταυροφορία ενάντια στις φοιτητικές κινητοποιήσεις για τη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα