ΑΘΗΝΑ
13:08
|
19.05.2024
Σφοδρή ήταν η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τη βάναυση επίθεση αστυνομικών κατά των πυροσβεστών που διαδήλωναν στην Αθήνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σφοδρή ήταν η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τη σημερινή (Παρασκευή, 5/11) βάναυση και απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής κατά των πυροσβεστών που διαδήλωναν στην Αθήνα, με αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό ενός εποχικού πυροσβέστη από κρότου-λάμψης των ΜΑΤ.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναφέρει μεταξύ άλλων πως “o κ. Μητσοτάκης επιφύλασσε για τους πυροσβέστες, τους ”ήρωες των πυρκαγιών” την ίδια ακριβώς αντιμετώπιση που είχε και στους υγειονομικούς, τους ”ήρωες της πανδημίας””.

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη στο Κίνημα Αλλαγής Μαρίνος Σκανδάμης, καταγγέλλει την κυβέρνηση για τη βάναυση και απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής κατά των πυροσβεστών που διαδήλωναν στην Αθήνα.

Μεταξύ άλλων υπογραμμίζει ότι “δεν πρόκειται πια για μια περιστασιακή αντιδημοκρατική συμπεριφορά που εφαρμόζει η κυβέρνηση μέσω των οργάνων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη”, αλλά για “μια μόνιμη δομημένη κατάσταση καταπίεσης κάθε φωνής στη χώρα που διεκδικεί αξιοπρέπεια και σεβασμό από το κράτος”.

Στο ίδιο πνεύμα και η δήλωση από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλη Κριθαρίδη που έκανε λόγο για μια “Μητσοτάκης Α.Ε.” που είναι “ξετσίπωτη, επικίνδυνη και κυνική”.

Τέλος, το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ αναφέρει πως “η κυβέρνηση χτύπησε αυτούς που με αυτοθυσία έσβηναν φωτιές και τον Οκτώβρη τους απέλυσε”, ενώ καλεί σε άμεση πρόσληψη του συνόλου των εποχικών πυροσβεστών στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κεραμέως: Μετά τις Ευρωεκλογές η επέκταση της επιστολικής στις εθνικές εκλογές

Προκαλεί ο Ερντογάν την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων

Δομινικανή Δημοκρατία: Στις κάλπες στη σκιά της βίας στη γειτονική Αϊτή

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα