ΑΘΗΝΑ
15:17
|
19.05.2024
"Συγκλονισμένος από την επίσκεψη στο μνημείο για τη γενοκτονία στη Ρουάντα, εύχομαι στον λαό της χώρας δύναμη και ευημερία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Γενοκτονίας στο Κιγκάλι, προς τιμήν της μνήμης των θυμάτων της Γενοκτονίας των Τούτσι, ξεκίνησε η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στη Ρουάντα.

“Οι τρομακτικές φρικαλεότητες το 1994 είναι μνημειώδεις. Αισθάνομαι βαθύτατο σεβασμό για εκείνους τους θαρραλέους ανθρώπους που επέλεξαν τον δύσκολο δρόμο της συμφιλίωσης και εύχομαι στους ανθρώπους της Ρουάντα δύναμη και ευημερία. Έχουν δώσει το παράδειγμα για τον κόσμο” έγραψε ο Νίκος Δένδιας στο βιβλίο των επισκεπτών.

Στη συνέχεια ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με το υπουργό Εξωτερικών της χώρας Βίνσεντ Μπιρούτα με αντικείμενο την ενδυνάμωση της διμερούς συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος με έμφαση σε οικονομική συνεργασία, επενδύσεις, πράσινη ανάπτυξη και τουρισμό, καθώς και σχέσεις.

Kατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αφρικανική χώρα, που σηματοδοτεί “τη βούληση της Ελλάδας να αναβαθμίσει τις σχέσεις της με τις χώρες της Αφρικής, καθώς και την παρουσία της στην υποσαχάρια Αφρική» ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται ακόμα να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της χώρας Πολ Καγκάμε, ενώ θα λάβει χώρα η παράδοση δωρεάς 330.000 εμβολίων κατά του COVID-19. Σημειώνεται ότι η Ελλάδα είχε δωρίσει ήδη 200.000 εμβόλια τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Σχέση καλής γειτονίας μόνο αν η Τουρκία αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Ποντίων

Σλοβακία: Δεν κινδυνεύει πλέον η ζωή του πρωθυπουργού Φίτσο μετά την επίθεση

Συνετρίβη απόπειρα πραξικοπήματος στην Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

Κεραμέως: Μετά τις Ευρωεκλογές η επέκταση της επιστολικής στις εθνικές εκλογές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα