ΑΘΗΝΑ
09:32
|
17.05.2024
Στη σύνοδο έχουν ήδη δηλώσει πως θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων η απερχόμενη Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ, και η Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα ηγηθεί της ρωσικής κυβέρνητικής αντιπροσωπείας που θα μεταβεί στο Παρίσι τις επόμενες μέρες για να συμμετάσχει στη διεθνή διάσκεψη για τη Λιβύη που έχει προγραμματιστεί την επόμενη Παρασκευή, 12 Νοέμβρη.

Κύριο θέμα στη διεθνή διάσκεψη που διοργανώνεται από το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών θα είναι η απομάκρυνση των ξένων μισθοφόρων και στρατευμάτων που βρίσκονται στη Λιβύη, ενόψει των προεδρικών εκλογών που έχουν προγραμματιστεί για τις 24 Δεκέμβρη.

Στη σύνοδο έχουν ήδη δηλώσει πως θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων η απερχόμενη Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ, και η Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις. Της διάσκεψης θα προεδρεύσει ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.

Για πρώτη φορά σε διεθνή διάσκεψη για τη Λιβύη που γίνεται σε ευρωπαϊκό έδαφος θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας, Τουρκίας και ενδεχομένως Ισραήλ. Η παρουσία των αξιωματούχων από αυτές τις τρεις χώρες δρα αποτρεπτική για την συμμετοχή της Τουρκίας καθώς ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ξεκαθαρίσει πως η χώρα του δεν πρόκειται να συμμετάσχει στη σύνοδο του Παρισιού εάν συμμετάσχουν οι αξιωματούχοι Ελλάδας και Κύπρου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Για το Μουσείο η πενθήμερη εργασία

Κοινή διακήρυξη Ρωσίας-Κίνας για ακόμη στενότερη στρατηγική σχέση

ΗΠΑ: Κυρώσεις με στόχο τη διατάραξη της στρατιωτικής συνεργασίας Ρωσίας-Βόρειας Κορέας

ΣΥΡΙΖΑ: Κατέθεσε πρόταση νόμου για το φορολογικό με μείωση στον ΕΝΦΙΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα