ΑΘΗΝΑ
04:58
|
17.05.2024
Ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων ανακοίνωσε απόψε πως το επόμενο βήμα είναι η πλήρης ψηφιοποίηση των φορολογικών δηλώσεων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το επόμενο βήμα, είναι η πλήρης ψηφιοποίηση των φορολογικών δηλώσεων δήλωσε απόψε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργος Πιτσιλής, κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε σήμερα το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, με θέμα “Ο τρόπος λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας myDATA και διαβίβαση των δεδομένων σε αυτήν”.

Ο Γιώργος Πιτσιλής τόνισε πως το MyDATA και η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τις βάσεις δεδομένων της ΑΑΔΕ, είναι “η πιο σημαντική και πιο επιδραστική ψηφιακή μεταρρύθμιση” που είναι σε εξέλιξη και αφορά τη σχέση των επιχειρήσεων με το Δημόσιο.

myDATA: Πότε ξεκινάει υποχρεωτικά - Αντώνης Τρουπάκης

Ανέφερε επίσης πως το επόμενο βήμα για τις επιχειρήσεις, είναι η οριστική απαλλαγή από τις συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών προμηθευτών, η προσυμπλήρωση δηλώσεων μέσα από τα δεδομένα των ηλεκτρονικών βιβλίων και η διευκόλυνση των επιστροφών.

Ο διοιητής της ΑΑΔΕ ζήτησε τέλος από τους επιχειρηματίες να σπεύσουν να ενταχθούν στο σύστημα, προκειμένου να αποφύγουν τις κυρώσεις έως το τέλος του έτους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρή Ελληνίδα στην επαρχία Ουσάκ της Τουρκίας

Κοινή διακήρυξη Ρωσίας-Κίνας για ακόμη στενότερη στρατηγική σχέση

ΗΠΑ: Κυρώσεις με στόχο τη διατάραξη της στρατιωτικής συνεργασίας Ρωσίας-Β.Κορέας

ΣΥΡΙΖΑ: Κατέθεσε πρόταση νόμου για το φορολογικό με μείωση στον ΕΝΦΙΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα