ΑΘΗΝΑ
00:54
|
20.04.2024
Ο κανονισμός για το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό αφορά μόνο τα ταξίδια και τις μετακινήσεις των πολιτών εντός της ΕΕ και θεωρητικά ισχύει ως τον Ιούλιο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

 Δεν υπάρχει προς το παρόν “ημερομηνία λήξης” για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού στις χώρες της ΕΕ παρά μόνο για τα τεστ και για την ανάρρωση από τον κορονοϊό covid-19 δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της ΕΕ, Κρίστιαν Βίγκαν.Είχε ερωτηθεί από δημοσιογράφο εάν έχουν ξεκινήσει διαβουλεύσεις για το ενδεχόμενο ανανέωσης του πιστοποιητικού με την τρίτη “αναμνηστική” δόση.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν διευκρίνισε πως ο κανονισμός για το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό αφορά μόνο τα ταξίδια και τις μετακινήσεις των πολιτών εντός της ΕΕ και θεωρητικά ισχύει ως την 1η Ιουλίου 2022.

΄Δεν έκρυψε πάντως πως υπάρχουν συζητήσεις για πιθανή επικαιροποίηση της σύστασης για την ελευθερία των μετακινήσεων και ότι στο πλαίσιο αυτών των συζητήσεων τίθενται διάφορα ερωτήματα, όπως η περίοδος ισχύος του πιστοποιητικού ή τί θα γίνει με την τρίτη δόση.

Σε κάθε περίπτωση επανέλαβε πως επί του παρόντος “είναι ακόμα πάρα πολύ νωρίς να φτάσουμε σε κάποιο συμπέρασμα” και πως “ο στόχος μας είναι πάντα να υπάρχει συντονισμένη προσέγγιση σε ό,τι αφορά την ελεύθερη μετακίνηση στην ΕΕ και σαφείς κανόνες για τους πολίτες”.

Ανακοινώθηκε τέλος πως σε ό,τι αφορά τη χρήση του πιστοποιητικού σε δραστηριότητες εντός της κάθε χώρας και την περίοδο ισχύος του, αυτό είναι αρμοδιότητα του κάθε κράτους-μέλους να αποφασίσει.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα