ΑΘΗΝΑ
18:38
|
25.04.2024
Σε ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων διαβεβαιώνει πως δεν προβλέπονται "ούτε διόδια, ούτε πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου, ούτε Rethink Athens ξανά".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πρωτοσέλιδο σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών με τίτλο «Μεγαλεπήβολα σχέδια από Κώστα Μπακογιάννη για μια Αθήνα ανυπόφορη πόλη» διέψευσε σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων.

Στο δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» αναφέρεται ότι στους σχεδιασμούς της Δημοτικής Αρχής είναι διόδια στις εισόδους της πόλης, επέκταση της ελεγχόμενης στάθμευσης στις γειτονιές, επαναφορά του σχεδίου πεζοδρόμησης της Πανεπιστημίου και αντιδρόμησης της Ακαδημίας κ.α.

Ωστόσο σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την κυκλοφορία του ρεπορτάζ της εφημερίδας το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου Αθηναίων αναφέρεται πως δεν προβλέπονται “ούτε διόδια, ούτε πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου, ούτε Rethink Athens ξανά”.

“Το σημερινό πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών μόνο απογοήτευση και έκπληξη προκαλεί για την επιμονή της σε μια ανέξοδη αντιπολίτευση εις βάρος της οικολογίας, της προόδου, της επιστήμης αλλά και της λογικής” αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση της, η Δημοτική Αρχή Μπακογιάννη υπογραμμίζει ότι το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), στο οποίο αναφέρεται το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών “δεν είναι δική μας εφεύρεση αλλά θεσμική υποχρέωση όλων των Δήμων με πληθυσμό άνω των 30.000 κατοίκων και συνιστά προσαρμογή στα ευρωπαϊκά πρότυπα”.

Ισχυρίζεται δε πως πρόκειται για “ένα στρατηγικό όραμα και όχι μία μελέτη πολεοδομικού, κυκλοφοριακού, συγκοινωνιακού ή περιβαλλοντικού χαρακτήρᨔ.

Επίσης αναφέρει ότι δεν υπήρξε ποτέ ούτε ως σχέδιο ούτε ως σκέψη η αντιδρόμηση της Ακαδημίας ή η πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου όπως και ότι «δεν υπάρχει κανένα θέμα επιστροφής του σχεδίου Rethink Athens».

Τέλος αναφέρει ότι στην αποψινή του συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας καλείται να εγκρίνει την ανάπλαση της Πανεπιστημίου στην οποία βάσει σχεδίου (ήδη δημοσιευμένου) διατηρούνται και οι τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι Financial Times ανακαλύπτουν την ψεύτικη ανάπτυξη στην Ελλάδα

Νέα ειδική απεσταλμένη ανθρωπιστικών υποθέσεων των ΗΠΑ, η Λιζ Γκράντε

Ισπανία: Απόρριψη της υπόθεσης διαφθοράς της συζύγου του πρωθυπουργού Σάντσεθ

Τον ΚΟΣΜΟ ενόψει ευρωεκλογών παρουσίασε ο Πέτρος Κόκκαλης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα