ΑΘΗΝΑ
23:00
|
05.05.2024
Περισσότερο από το 60% των Αμερικανών δεν επιθυμούν να διεκδικήσει δεύτερη θητεία ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μόνο το 20% των Αμερικανών πιστεύουν ότι η χώρα τους οδεύει προς τη σωστή κατεύθυνση, σύμφωνα με δημοσκόπηση του USA TODAY/Suffolk University, ενώ τα δύο τρίτα (66%), πιστεύουν ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε λάθος δρόμο.

Στη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 3-5 Νοεμβρίου, σχεδόν τα δύο τρίτα (64%), των ερωτηθέντων, συμπεριλαμβανομένου του 28% των Δημοκρατικών, δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν ο Τζο Μπάιντεν να είναι υποψήφιος στις εκλογές του 2024.

Την ίδια στιγμή, το 58% δήλωσε ότι δεν θέλει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να διεκδικήσει άλλη μια θητεία το 2024.

Το 37,8% δήλωσε ότι εγκρίνει τη δουλειά που έκανε ο Μπάιντεν ως πρόεδρος, το 59% δεν την επιδοκιμάζει, ενώ το 46%, συμπεριλαμβανομένου του 16% όσων τον ψήφισαν, δήλωσε ότι ο Μπάιντεν τα πήγε χειρότερα από ό,τι περίμεναν.

Μόνο το 27,8% των ερωτηθέντων, στη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε το διάστημα 3-5 Νοεμβρίου, δήλωσαν ότι εγκρίνουν το έργο της αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις. Οι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι θα ψήφιζαν τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο του Κογκρέσου έναντι του Δημοκρατικού σε ποσοστό 46-38%, εάν οι εκλογές πραγματοποιούνταν αυτή τη στιγμή.

Πηγή: Sputnik news

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Ο Πούτιν συγχαίρει τους Ορθόδοξους Χριστιανούς την Κυριακή του Πάσχα

Νετανιάχου: Αν τελειώσει τώρα ο πόλεμος στη Γάζα, η Χαμάς θα παραμείνει στην εξουσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα