ΑΘΗΝΑ
01:33
|
19.05.2024
Οι έγκυες σε όλη τη διάρκεια του τοκετού, και έως 42 μέρες μετά, κινδυνεύουν όπως τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ανεμβολίαστες έγκυες αντιμετωπίζουν  μεγαλύτερο κίνδυνο ακόμη και για πρόωρο τοκετό σε περίπτωση που μολυνθούν από τον κορονοϊό covid-19 προειδοποίησε σήμερα το απόγευμα η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Κατά την απογευματινή συνέντευξη Τύπου, η Μαρία Θεοδωρίδου αναφέρθηκε εκτενώς στην πλημμελή ενημέρωση για τους κινδύνους που διατρέχουν ανεμβολίαστες μέλλουσες μητέρες ακόμη και από τους γιατρούς τους, θέτοντας όπως είπε χαρακτηριστικά σε κίνδυνο τον εαυτό τους και το κυοφορούμενο έμβρυο.

Εκτίμησε ότι “ο φόβος της πραγματικότητας θα βοηθήσει ώστε να πειστούν οι διστακτικοί” σημειώνοντας ότι μεταξύ των ανεμβολίαστων περιλαμβάνονται έγκυες, θηλάζουσες και γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία. Ξεκαθάρισε πως  δεν υπάρχει καμία ένδειξη που να φανερώνει ότι τα εμβόλια επηρεάζουν τη γονιμότητα άμεσα ή μελλοντικά. Πρόσθεσε πως οι έγκυες σε όλη τη διάρκεια του τοκετού, και έως 42 μέρες μετά, κινδυνεύουν όπως τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα.

Η Μαρία Θεοδωρίδου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο άνοιγμα της ψηφιακής πλατφόρμας για την τρίτη “αναμνηστική” δόση, τονίζοντας πως η προστασία του εμβολίου μειώνεται μετά την πάροδο έξι μηνών από την δεύτερη δόση. Εξήγησε μάλιστα πως η εμφάνιση μεταλλάξεων επιτείνει τη μείωση της προστασίας από τη λοίμωξη ενώ αυξάνει, όπως σημείωσε, τον κίνδυνο μετάδοσης, μολονότι παραμένει η προστασία από σοβαρή νόσηση και θάνατο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Η πρόεδρος της Γεωργίας άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες»

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο

Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες είναι υπό ομηρία»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα