ΑΘΗΝΑ
04:33
|
27.04.2024
Μεταφέρθηκε εκεί λόγω "αυξημένου κινδύνου" για την ασφάλειά του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρώην πρόεδρος της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι, που πραγματοποιεί απεργία πείνας στη φυλακή όπου βρίσκεται από τις αρχές Οκτωβρίου, μεταφέρθηκε σήμερα σε ένα νοσοκομείο-φυλακή.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως η απόφαση ελήφθη προκειμένου “να αποφευχθεί η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του¨” και λόγω του αυξημένου κινδύνου για την ασφάλειά του.

Ο 53χρονος Σαακασβίλι συνελήφθη την 1η Οκτωβρίου μετά την επιστροφή του στη Γεωργία την παραμονή των τοπικών εκλογών προκειμένου “να βοηθήσει” την αντιπολίτευση σε μία “αποστολή” υποτίθεται “διάσωσης της χώρας”. Φυλακίστηκε στην πόλη Ρουστάβι, νότια της πρωτεύουσας Τυφλίδα όπου ξεκίνησε απεργία πείνας.

Ο Σαακασβίλι ατιμετωπίζει εξαετή ποινή κάθειρξης μετά την καταδίκη του ερήμην το 2018 για κατάχρηση εξουσίας όταν ήταν πρόεδρος της Γεωργίας από το 2004 έως το 2013.

Η στάση της προέδρου Ζουραμπισβίλι

Η πρόεδρος Σαλομέ Ζουραμπισβίλι δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πως ο Σαακασβίλι επέστρεψε με σκοπό να αποσταθεροποιήσει την πολιτική στη Γεωργία και πως δεν μπορεί ποτέ να του δοθεί χάρη.

Σαλομέ Ζουραμπισβίλι: Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Γεωργίας

Ωστόσο είπε πως δεδομένου του ισχυρού δημόσιου ενδιαφέροντος για την υπόθεσή του, πρέπει να αναγνωριστεί ως ειδικός κρατούμενος και οι αρχές θα πρέπει να λάβουν όλα τα δυνατά μέτρα “προκειμένου η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του να μην χρησιμοποιηθεί για πολιτική εκμετάλλευση ή αποσταθεροποίηση”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα