ΑΘΗΝΑ
16:49
|
29.09.2022
Το δίκτυο είχε διεθνείς διασυνδέσεις και αποκόμιζε έσοδα από το λαθρεμπόριο διαμαντιών και ναρκωτικών στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε μαζικές συλλήψεις και προσαγωγές στρατιωτικών που υπηρετούν στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία προχώρησαν σήμερα οι πορτογαλικές αρχές.

Οι στρατιωτικοί φέρεται πως είναι ύποπτοι ως μέλη εγκληματικού δικτύου που αποκόμιζαν μεγάλα κέρδη από το λαθρεμπόριο διαμαντιών και χρυσού.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις Πορτογάλων αξιωματούχων της δικαστικής αστυνομίας έγιναν δέκα συλλήψεις και 100 προσαγωγές σε πολλές περιοχές της χώρας στο πλαίσιο μιας έρευνας με στόχο «ένα εγκληματικό δίκτυο με διεθνείς διασυνδέσεις που αποκόμιζε παράνομα έσοδα από το λαθρεμπόριο διαμαντιών και ναρκωτικών».

Portugal's UN peacekeepers: serving the people of the Central African  Republic | UN News

«Αυτό που εξετάζεται αυτή τη στιγμή είναι η πιθανότητα ορισμένοι στρατιωτικοί που συμμετείχαν στην εθνική δύναμη που αποσπάστηκε στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία να είχαν χρησιμοποιηθεί ως ταχυδρόμοι στο λαθρεμπόριο διαμαντιών, χρυσού και ναρκωτικών» που είχαν μεταφερθεί με στρατιωτικά αεροσκάφη, διευκρίνισε από την πλευρά του το γενικό επιτελείο των πορτογαλικών ενόπλων δυνάμεων.

Η έρευνα ξεκίνησε έπειτα από μια καταγγελία που έκανε στην εισαγγελία η διοίκηση της αποσπασμένης δύναμης, που είχε ενημερωθεί τον Δεκέμβριο του 2019 για ενδεχόμενη εμπλοκή Πορτογάλων στρατιωτικών στο λαθρεμπόριο διαμαντιών, προσθέτει σε μια ανακοίνωση το γενικό επιτελείο.

Απόσπασμα 180 Πορτογάλων στρατιωτικών υπηρετεί τώρα υπό την Αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (Minusca), που έχει αναπτυχθεί από το 2014 στη χώρα.

Portuguese Diamond
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Ευχαριστώ, ΗΠΑ» αλά πολωνικά

Αποφασιστική απάντηση σε πράξεις δολιοφθοράς υπόσχεται το ΝΑΤΟ

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της Καμάλα Χάρις στην Ασία

Ρωσία: Σε περιοχή ελέγχου των ΗΠΑ οι ρωγμές στους Nord Stream

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα