ΑΘΗΝΑ
21:09
|
26.04.2024
Ισχυρίστηκε ότι έχουν αυξηθεί σημαντικά οι κλίνες ΜΕΘ στα νοσοκομεία, διαβεβαιώνοντας πως θα κάνει "ό,τι είναι δυνατό" μαζί με τους γιατρούς και νοσηλευτές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απαντήσεις στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, έδωσε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε ο ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από τη σημερινή επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο».

ygeiamou.gr | Το site για την καλή Υγεία, την σωστή Διατροφή και την Ευεξία

Σε ό,τι αφορά το Ιπποκράτειο, ο υπουργός Υγείας απάντησε με ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίς απόψε, πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δε βρήκε μόνον τις οκτώ κλίνες που άφησε η κυβέρνησή του αλλ΄α 38.

Αναφερόμενος στο νοσοκομείο Παπανικολάου,ο υπουργός ανέφερε ότι επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το νοσοκομείο είχε 20 κλίνες ΜΕΘ και σήμερα διαθέτει 46 κλίνες ΜΕΘ. Διαψεύδει πως υπάρχουν 18 κλίνες ΜΕΘ που δεν λειτουργούν, κατηγορώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για “ψεύδη”.

Ο Θάνος Πλεύρης προκάλεσε δε τον Αλέξη Τσίπρα να ανέβουν στη Θεσσαλονίκη και να πάνε μαζί στο νοσοκομείο Παπανικολάου για του λόγου το αληθές. Σε επόμενο σημείο πρόσθεσε:

Η διαφορά είναι ότι αυτή τη στιγμή, οι συγκεκριμένες κλίνες είναι για «καθαρά» περιστατικά (non Covid), βάσει του σχεδιασμού ο οποίος υπάρχει. Δεν είναι για Covid περιστατικά και συνεπώς δεν μπορούν να έχουν 100% πληρότητα,γιατί δεν μπορείς να βάλεις Covid περιστατικά εκεί που είναι τα «καθαρά»περιστατικά.Και ήδη έχουν ανέβει και υγειονομικοί από την Αθήνα, προκειμένου να ενισχύσουν το προσωπικό το οποίο βρίσκεται εκεί.

Διαβεβαίωσε τέλος πως η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας μαζί με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές “θα κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό και το κάνει”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Ξεκινούν προγράμματα προληπτικού ελέγχου για 3 μορφές καρκίνου και καρδιαγγειακά νοσήματα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα