ΑΘΗΝΑ
09:56
|
17.05.2024
Οι δύο υπουργοί έκαναν ιδιαίτερη αναφορά σε θέματα οικονομικής, βιομηχανικής και τεχνικής-επιστημονικής συνεργασίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Oι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας Νίκος Δένδιας και Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν απόψε εξήραν την υψηλή αποτίμηση του ελληνορωσικού πολιτικού διαλόγου σε υψηλό και ανώτατο επίπεδο.

Ένα μήνα πριν την επικείμενη συνάντηση των ηγετών αμφοτέρων χωρών στη Μόσχα, οι δύο υπουργοί συζήτησαν “επίκαιρα ζητήματα συνεργασίας σε ποικίλους τομείς”, ενώ υπογραμμίστηκε η ανάγκη “έγκαιρης διοργάνωσης της 13ης συνεδρίας της Μικτής Διυπουργικής Ελληνο-Ρωσικής Επιτροπής για την οικονομική, βιομηχανική και τεχνική-επιστημονική συνεργασία και των συνεδριάσεων των ομάδων εργασίας της” με σκοπό την ανάπτυξη των κλαδικών συνεργασιών.

Το ρωσικό πρακτορείο TASS επικαλούμενο σχετική ανακοίνωση από το υπουργείο Εξωτερικών στη Μόσχα επισήμανε πως η ελληνική πλευρά έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη θετική συμβολή της Ρωσίας “ως αξιόπιστου, δοκιμασμένου στο χρόνο προμηθευτή ενεργειακών πηγών στην ελληνική αγορά”. Εκφράστηκε δε η διάθεση “υλοποίησης του πλούσιου προγράμματος του Ετους Ιστορίας Ρωσίας-Ελλάδας” που διεξάγεται υπό την αιγίδα του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας και του πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Κατά την τηλεφωνική συνομιλία των υπουργών Εξωτερικών Ν.Δένδια και Σ.Λαβρόφ έγινε επίσης “ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων για διεθνή και περιφερειακά προβλήματα” και “συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η εποικοδομητική συνεργασία σε πολυμερή φόρα και στις επαφές μεταξύ των δύο ΥΠΕΞ”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Για το Μουσείο η πενθήμερη εργασία

Κοινή διακήρυξη Ρωσίας-Κίνας για ακόμη στενότερη στρατηγική σχέση

ΗΠΑ: Κυρώσεις με στόχο τη διατάραξη της στρατιωτικής συνεργασίας Ρωσίας-Βόρειας Κορέας

ΣΥΡΙΖΑ: Κατέθεσε πρόταση νόμου για το φορολογικό με μείωση στον ΕΝΦΙΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα