ΑΘΗΝΑ
20:35
|
22.09.2024
Την αλληλεγγύη και στήριξή της προς τον δικηγόρο Δημήτρη Χούλη εκφράζει η Κίνηση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα-Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες-Σάμος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την αλληλεγγύη και στήριξή της προς τον δικηγόρο Δημήτρη Χούλη εκφράζει η Κίνηση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα-Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες-Σάμος. 

Η Κίνηση καταγγέλλει την προσπάθεια στοχοποίησης του δικηγόρου από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και σημειώνει χαρακτηριστικά: “Κατηγορείται, ως δικηγόρος, επειδή υπερασπίζεται τη νομιμότητα! Του εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και την αλληλεγγύη μας, ελπίζοντας πως η φωνή του θα συμβάλει στην τεκμηρίωση των πρακτικών επαναπροώθησης στο ελληνικό έδαφος”.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Κίνησης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα-Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες-Σάμος:

“ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΑΜΟΣ

Είναι πολλά τα περιστατικά, πολλά τα ντοκουμέντα, πολλές οι μαρτυρίες που περιγράφουν τις παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων σε διάφορα σημεία της Ελλάδας.

Το ελληνικό κράτος διαπράττει εγκλήματα επαναπροωθώντας βίαια ανθρώπους που νόμιμα δικαιούνται να ζητήσουν άσυλο.

Το ελληνικό κράτος απαιτεί τη συνενοχή των πολιτών και κουνάει απειλητικά το δάχτυλο σε όσους βλέπουν, ακούν, αναδεικνύουν και καταγγέλλουν τα γεγονότα. Ή απλά , τους διαψεύδει.

Στη Σάμο, ο δικηγόρος Δημήτρης Χούλης στοχοποιείται από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου επειδή δε σιωπά, όντας μάρτυρας απόπειρας «μυστικής» επαναπροώθησης.

Κατηγορείται, ως δικηγόρος, επειδή υπερασπίζεται τη νομιμότητα! Του εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και την αλληλεγγύη μας, ελπίζοντας πως η φωνή του θα συμβάλει στην τεκμηρίωση των πρακτικών επαναπροώθησης στο ελληνικό έδαφος.”

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Λυδία Λίθος» στην ενότητα της Αριστεράς η πρόταση καθαίρεσης του Μακρόν

Ο Λίβανος ανακοίνωσε τρεις νεκρούς από ισραηλινά πλήγματα στο νότιο τμήμα της χώρας

Η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με ρουκέτες βαθιά μέσα στο βόρειο Ισραήλ

Λίβανος: Τουλάχιστον 45 νεκροί από τον βομβαρδισμό του Ισραήλ στην πρωτεύουσα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα