ΑΘΗΝΑ
08:56
|
03.05.2024
Oι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν χθες την μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση αριθμού νοσηλευομένων του τελευταίου διμήνου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τέσσερις μήνες μετά το τελευταίο του τηλεοπτικό διάγγελμα τον περασμένο Ιούλιο, ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν πρόκειται να απευθυνθεί στις 21.00 απόψε το βράδυ (ώρα Ελλάδος) στους πολίτες της χώρας εστιάζοντας στην αναζωπύρωση της πανδημίας στη χώρα, αλλά και στον τομέα πρόγραμμα οικονομικής μεταρ΄ρυθμισης.

Δύο λέξεις κλειδιά που αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να χρησιμοποιήσει ο Μακρόν θα είναι “η επαγρύπνηση και η εμπιστοσύνη στους Γάλλους”, αναφέρουν πηγές των Ηλυσίων Πεδίων, τονίζοντας ότι και μόνο το γεγονός ότι μιλάει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας , υπενθυμίζει ότι “h κρίση δεν είναι ακόμα τελείως πίσω μας”.

Λίγες ώρες πριν την τηλεοπτική εμφάνιση του Εμμανουέλ Μακρόν έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του Συμβουλίου Υγείας, όπου αναμένεται να συζητηθεί η ενίσχυση της εκστρατείας για την τρίτη δόση του εμβολίου. Περίπου 7,7 εκατομμύρια Γάλλοι έχουν ήδη λάβει μήνυμα για να κάνουν την τρίτη δόση ,αλλά μόνο 3,4 εκατομμύρια έχουν ανταποκριθεί μέχρι στιγμής.

Ο Εμμανουέλ Μακρόν αναμένεται επίσης να θέσει το ζήτημα της προόδου των οικονομικών και κοινωνικών μεταρρυθμίσεων , καθώς απομένουν πέντε μήνες ως τη διεξαγωγή του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός του  Γαλλικού κράτους θα μιλήσει επίσης για την  οικονομική ανάκαμψη και θα κάνει απολογισμό του σχεδίου ανάπτυξης «Γαλλία 2030» , που έχει στόχο την πραγματοποίηση επενδύσεων ύψους 30 δισ. ευρώ μέχρι αυτή την προθεσμία.

Πολιτικοί αναλυτές δεν αποκλείουν επίσης ο Μακρόν να αναφερθεί και στη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, την οποία είχε αποσύρει προσωρινά. «Θα πρέπει να ξεκινήσουμε, μόλις εκπληρωθούν οι υγειονομικές συνθήκες, τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος», είχε τονίσει ο Εμμανουέλ Μακρόν τον περασμένο Ιούλιο.  «Το ερώτημα είναι θα θεωρήσει βέβαια ότι σήμερα «πληρούνται οι υγειονομικές προϋποθέσεις» για να πραγματοποιήσει την μεταρρύθμιση , καθώς η πανδημία δεν έχει ακόμη τεθεί υπό έλεγχο.

Την ίδια στιγμή οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν χθες την μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση αριθμού νοσηλευομένων του τελευταίου διμήνου. Συγκεκριμένα ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται με τη νόσο Covid-19 αυξήθηκε κατά 156 το τελευταίο 24ωρο, φτάνοντας το υψηλό ενός μήνα στους 6.865.

Ο αριθμός των ασθενών που έχουν νοσηλεύονται σε ΜΕΘ αυξήθηκε κατά 40 φτάνοντας τους 1.141, ένατη συνεχή αύξηση τις τελευταίες δέκα ημέρες.

Η χώρα κατέγραψε επίσης τις τελευταίες 24 ώρες 55 νέους θανάτους σε νοσοκομεία από την πανδημία, την υψηλότερη ημερήσια αύξηση από τις 5 Οκτωβρίου, ανεβάζοντας το σύνολο σε 91.053.

Συμπεριλαμβανομένων των θανάτων που έχουν καταγραφεί σε γηροκομεία, ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της Covid-19 στη Γαλλία είναι κοντά στις 118.000.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα