ΑΘΗΝΑ
11:15
|
24.04.2024
Ο "πόνος" για την κινεζική αγορά ακινήτων δεν σταματάει εδώ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Θα αποφύγει όπως φαίνεται την κατάρρευση ο κινεζικός γίγαντας του real estate, Evergrande. Παρόλα αυτά αναλυτές προειδοποιούν ότι ο “πόνος” για την κινεζική αγορά ακινήτων δεν σταματάει εδώ, αφού αρκετές ακόμη μικρότερες εταιρείες δυσκολεύονται να αποπληρώσουν τα χρέη στα οποία στήριξαν επί χρόνια την ανάπτυξή τους. 

Η Evergrande πούλησε μερίδιο 5,7% που κατείχε στην εταιρεία παραγωγής ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών Heng Ten Networks και είδε 145 εκατ. δολάρια να μπαίνουν στα ταμεία της. Η είσπραξη αυτή ήρθε την κατάλληλη στιγμή, αφού μέσα στην εβδομάδα καλείται να πληρώσει τόκους επί ομολόγου που λήγει, αξίας 148 εκατ. δολαρίων. 

Υπενθυμίζεται ότι ο άλλος μεγάλος μέτχοος της Han Ten, η Tencent, αγόρασε μερίδιο 7% από την Evergrande τον περασμένο Ιούλιο έναντι 266 εκατ. δολαρίων. Τώρα έχει πλέον μερίδιο 27%. 

Μέχρι στιγμής παρά τους φόβους για μία χρεοκοπία που θα πυροδοτούσε ισχυρούς τριγμούς στην κινεζική οικονομία και ευρύτερα στις διεθνείς αγορές, η Evergrande καταφέρνει και πληρώνει τις υποχρεώσεις της έναντι ομολογιούχων μέσα στην περίοδο χάριτος των 30 ημερών μετά τη λήξη των ομολόγων. 

Tην περασμένη εβδομάδα η κινεζική εταιρεία ανακοίνωσε ότι πούλησε τη βρετανική θυγατρική ηλεκτρικών οχημάτων Protean, χωρίς να αποκαλύψει το αντίτιμο. Την είχε αγοράσει το 2019 έναντι 58 εκατ. δολαρίων. 

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από CNBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Ψηφίστηκαν οι αλλαγές στους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.

Το υπερπλεόνασμα ήρθε από τη φοροληστεία και την ακρίβεια, λέει το ΚΚΕ

Αισιοδοξία ΣΕΒ για τις προοπτικές της βιομηχανίας στο μέλλον

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα