ΑΘΗΝΑ
08:59
|
20.04.2024
Ντουέτο Μακρόν-Ζεμούρ για τον Β' γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών του ερχόμενου Απριλίου “βλέπει” η Harris Interactive.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ντουέτο Μακρόν-Ζεμούρ για τον Β’ γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών του ερχόμενου Απριλίου “βλέπει” σε νέα δημοσκόπησή της η εταιρία ερευνών κοινής γνώμης Harris Interactive.

Η δημοσκόπηση, που δημοσιεύτηκε σήμερα, δείχνει τον ακροδεξιό τηλεπαρουσιαστή και συγγραφέα Ερίκ Ζεμούρ να συγκεντρώνει 18-19% των ψήφων στον πρώτο γύρο, ένα ποσοστό ενισχυμένο κατά μία ποσοστιαία μονάδα και να διευρύνει τη διαφορά έναντι της Μαρίν Λεπέν, της επικεφαλής του παραδοσιακού ακροδεξιού κόμματος Εθνικός Συναγερμός.

Την ίδια στιγμή ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, διατηρεί το προβάδισμά του, με ένα σταθερό 23-24%.

Το κεντροδεξιό κόμμα “Οι Ρεπουμπλικάνοι” σημειώνουν την καλύτερη επίδοσή τους αν εάν στις εσωκομματικές εκλογές της 4ης Δεκέμβρη επικρατήσει ο Ξαβιέ Μπερτράν, ο οποίος στην ίδια δημοσκόπηση συγκεντρώνει ένα 14%, έναντι 10% των Βαλερί Πεκρές ή του Μισέλ Μπαρνιέ.

Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου Harris προβλέπει πως ο Μακρόν θα κερδίσει στον δεύτερο γύρο έναντι οποιουδήποτε αντιπάλου, εξασφαλίζοντας 58% των ψήφων έναντι του Ζεμούρ και 55% έναντι της Λεπέν.

Πηγές: Europe Elects

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μπιενάλε: Το Περίπτερο του Ισραήλ κλείνει για τους ομήρους αλλά όχι για τους νεκρούς Παλαιστίνιους

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα