ΑΘΗΝΑ
16:23
|
23.04.2024
Ισραηλινοί βουλευτές προωθούν νέο σχέδιο νόμου για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισραηλινοί βουλευτές υπέβαλλαν σήμερα σχέδιο νόμου στην Κνέσετ (ισραηλινό κοινοβούλιο) για αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων και την καθιέρωση ημέρας μνήμης στις 24 Απριλίου.

Το νομοσχέδιο υπέβαλλαν τρεις βουλευτές του κόμματος Shas των Ορθόδοξων Εβραίων και τρεις βουλευτές του δεξιού κόμματος Λικούντ του πρώην πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Members of the Armenian community in Israel attend a demonstration against Israel’s stance on the 1915 massacre of Armenians by Ottoman Turks outside the Foreign Ministry in Jerusalem; the sign on the left reads: ‘Judaism is for acknowledgement of Armenian Genocide, the State of Israel against?’ (photo credit: RONEN ZVULUN / REUTERS)

Δεν είναι η πρώτη φορά που Ισραηλινοί βουλευτές επιχειρούν να προωθήσουν νομοσχέδιο για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Τούρκους.

  Το 2018 ήταν η Ταμάρ Ζάντμπεργκ, βουλευτής του αριστερού κόμματος Μέρετζ που είχε προσπαθήσει να προωθήσει ανάλογο νομοσχέδιο αλλά η προσπάθεια απέτυχε λόγω αντιδράσεων της τότε κυβέρνησης Νετανιάχου.

Το 2019 κεντροδεξιοί και δεξιοί βουλευτές μεταξύ των οποίων ο σημερινός υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιαίρ Λαπίντ, είχαν επίσης ταχθεί υπέρ της επίσημης αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων αλλά και τότε η κυβέρνηση Νετανιάχου έκανε ό,τι μπορούσε για να αποτύχει και αυτή η απόπειρα.

Ως εκ τούτου, θα έχει επιπρόσθετο ενδιαφέρον η στάση της οκτακομματικής κυβέρνησης του Ναφτάλι Μπένετ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τουρκία: Μαζικές συλλήψεις δημοσιογράφων σε κουρδικά μέσα ενημέρωσης

ΠΑΣΟΚ για έκθεση Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Ν.Δ. να πάψει να παριστάνει το θύμα

Κόντρα Μασκ-Αλμπανίζι: «Νομίζει ότι είναι υπεράνω του νόμου»

Νέα Αριστερά για τη φωτιά στη Σούδα: Η κυβέρνηση δεν μαθαίνει από τις αποτυχίες της

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα