ΑΘΗΝΑ
18:38
|
18.05.2024
Υπάρχει συγκεκριμένη ευθύνη για την αποτυχία στο πρόγραμμα εμβολιασμού και ανήκει στην κυβέρνηση, λέει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας σήμερα στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5 FM» ανέδειξε τις ευθύνες της κυβέρνησης για την ανεξέλεγκτη, καθώς φαίνεται, εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα.

«Δεν μπορούμε να ξεχνάμε ότι το περσινό δεύτερο κύμα άφησε μια τεράστια πληγή, ειδικά για τη βόρεια Ελλάδα, στην οποία η πλειονότητα των απωλειών ήταν εκτός ΜΕΘ» σημείωσε, χαρακτηρίζοντας «τραγικό» το γεγονός πως σήμερα έχουμε 477 διασωληνωμένους, ενώ πέρσι την αντίστοιχη μέρα είχαμε 228.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως καλλιεργεί εσκεμμένα την ψευδαίσθηση ότι η πανδημία τελειώνει, προσθέτοντας πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης περπατάει μόνος του “το τελευταίο μίλι” από το Φλεβάρη, ένα τελευταίο μίλι που για όλη την υπόλοιπη κοινωνία αποδείχθηκε ένας ατέλειωτος Γολγοθάς».

Για τον εμβολιασμό, υπογράμμισε την ανάγκη «να εμβολιαστούν άμεσα όλοι οι πολίτες», δηλώνοντας όμως παράλληλα πως «υπάρχει συγκεκριμένη ευθύνη για την αποτυχία στο πρόγραμμα εμβολιασμού και ανήκει στην κυβέρνηση». «Είναι η κυβέρνηση της ΝΔ που πίστεψε ότι μπορούσε να προχωρήσει τον εμβολιασμό χωρίς να ενισχύσει την πρωτοβάθμια φροντίδα, χωρίς να έχουμε τον οικογενειακό γιατρό να μιλά με τον ασθενή του που έχει επιφυλάξεις και να τον πείθει» εξήγησε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Αναφερθείς στις σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης για τη σημερινή κατάσταση, επισήμανε ότι «δεν μπορεί σε συνθήκες πανδημίας να συγχωνεύονται 1.000 σχολικά τμήματα πανελλαδικά και να δημιουργούνται τάξεις με 29 μαθητές και μαθήτριες».

Σημείωσε ακόμα ότι «δε γίνεται με περίπου 7.000 κρούσματα την ημέρα, που σίγουρα ορισμένα από αυτά έχουν έρθει σε επαφή και με εμβολιασμένους εργαζόμενους, αυτοί οι εργαζόμενοι το επόμενο πρωί να πρέπει να πάνε κανονικά στη δουλειά τους».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η πρόεδρος της Γεωργίας άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες»

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο

Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες είναι υπό ομηρία»

Σλοβακία: Η κατάσταση της υγείας του Φίτσο είναι σταθερή αλλά σοβαρή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα