ΑΘΗΝΑ
04:07
|
22.09.2024
Γιατροί,νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό έχουν διορία ως τον Απρίλιο να εμβολιαστούν. Διαφορετικά θα απολυθούν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον υποχρεωτικό εμβολιασμό περίπου 1,4 εκατομμυρίων γιατρών, νοσηλευτών και διοικητικού προσωπικού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας (NHS England) αποφάσισε σήμερα η κυβέρνηση του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον μετά από πολύμηνες διαβουλεύσεις με τους αρμόδιους επιστημονικούς φορείς.

Πρόκειται για τον δεύτερο κλάδο εργαζομένων μετά τους υπαλλήλους σε οίκους ευγηρίας στους οποίους επιβάλλεται ως υποχρεωτικός ο εμβολιασμός έναντι του κορονοϊού covid-19 στο αγγλικό ΕΣΥ .

Η απόφαση, που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ ως τον ερχόμενο Απρίλιο, ανακοινώθηκε έναν 24ωρο αφότου έγινε γνωστό πως σημειώθηκαν πάνω από 11.600 θανατηφόρα κρούσματα μετάδοσης του κορονοϊού μέσα σε νοσοκομεία και κλινικές της χώρας.

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Σατζίντ Τζαβίντ ανακοινώνοντας την απόφαση σήμερα στην Βουλή των Κοινοτήτων ανέφερε πως γιατροί και νοσηλευτές του αγγλικού ΕΣΥ θα πρέπει να εμβολιαστούν ως τον Απρίλιο του 2022 διαφορετικά θα βρεθούν αντιμέτωποι με την “ποινή” της απόλυσης.

Αντιμέτωποι με αυτό το ενδεχόμενο είναι περίπου 100.000 νοσηλευτές, γιατροί και διοικητικό προσωπικό που δεν έχουν κάνει ως σήμερα και τις δύο δόσεις εμβολίου. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας Guardian, οι περισσότερες από αυτά τα 100.000 άτομα είναι γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας που ανησυχούν πως ο εμβολιασμός μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες να γίνουν μητέρες.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιεί η παραπάνω εφημερίδα, το 90% του προσωπικού των νοσοκομείων που ανήκουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας είχε κάνει και τις δύο δόσεις ως τις 24 Οκτωβρίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ψυχραιμία μπροστά στα «βάσανα» της γαλλικής (κέντρο) αριστεράς

Το Telegram επίσημα ξεκινά να συνεργάζεται με τις αστυνομικές αρχές

Χεζμπολάχ: Νέο μπαράζ ρουκετών κατά του Ισραήλ

Αξιωματούχος της Fed: Πρόωρη δήλωση νίκης η μείωση των επιτοκίων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα