ΑΘΗΝΑ
02:33
|
03.05.2024
O Νεντ Πράις δηλώνει πως η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν έχει αλλάξει τη στάση της έναντι του Σύρου προέδρου Μπασάρ Άσαντ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Οι ΗΠΑ δεν υποστηρίζουν τέτοιες συναντήσεις” ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντηπάρτμεντ Νεντ Πράις για την χτεσινή συνάντηση του Εμιρατινού υπουργού Εξωτερικών Αμπντάλα μπιν Ζαγιέντ με τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Ασαντ στη Δαμασκό, που ήταν και η πρώτη αυτού του είδους από την έναρξη του πολέμου το 2011.

Syria's President Bashar al-Assad meets with United Arab Emirates Foreign Minister Sheikh Abdullah bin Zayed, in Damascus Syria, in this handout released by SANA November 9, 2021. SANA/Handout via REUTERS

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντηπάρτμεντ δεν παρέλειψε να εκφράσει “ανησυχία” για το σήμα που στέλνει η συνάντηση με έναν “σκληρό δικτάτορα”.

H αντίδραση του εκπροσώπου του Στέιτ Ντηπάρτμεντ αγνοήθηκε επιδεικτικά από το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που δείχνει να ακολουθεί τη δική του “ρεαλιστική” εξωτερική πολιτική και να προωθεί στενότερες σχέσεις με τον Σύρο πρόεδρο καθώς προβάλει νικητής του δεκαετούς πολέμου, μετά την επιλογή του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν να σταθεί έμπρακτα στο πλευρό του στέλνοντας το ρωσικό στρατό στην περιοχή το Σεπτέμβρη του 2015.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα