ΑΘΗΝΑ
13:19
|
25.04.2024
"Αποφασίσαμε να καταγράψουμε τα γεγονότα απευθυνόμενοι σε αυτούς που τα έζησαν, τους ανθρώπους που τα έβαλαν με τις φλόγες και έσωσαν τα χωριά τους".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δόθηκε στη δημοσιότητα το δεύτερο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ που ετοιμάζεται απο την ερευνητική ομάδα “To σχέδιο” για την καταστροφή από τις πυρκαγιές στη Βόρεια Εύβοια.

Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ, “ή καλύτερα ένα ντοκουμέντο για το πώς και το γιατί χάθηκε όλος αυτός ο φυσικός πλούτος, γιατί εξαφανίστηκαν οι πόροι ενός κόσμου που επέλεξε να ζήσει απλά, σε αρμονία με τη φύση” αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους οι συντελεστές της προσπάθειας Νέλλη Ψαρρού και Ιωάννης Λαζάρου.

“Αποφασίσαμε να καταγράψουμε τα γεγονότα απευθυνόμενοι σε αυτούς που τα έζησαν, τους ανθρώπους που τα έβαλαν με τις  φλόγες και έσωσαν τα χωριά τους. Αποφασίσαμε να καταγράψουμε και να μεταφέρουμε την αλήθεια αυτών των ανθρώπων και στους υπόλοιπους από μας, ώστε η μνήμη να διατηρηθεί πριν η προπαγάνδα υπερνικήσει. Με την κάμερα στο χέρι (κυριολεκτικά), ταξιδεύουμε στα γνώριμα μέρη της παιδικής μας ηλικίας και καταγράφουμε το πως οι αναμνήσεις μιας ζωής ντύθηκαν τα χρώματα του πένθους. Με σφίξιμο στην καρδιά, διαπιστώνουμε ότι κάποιοι έχουν αποφασίσει πως αυτή η ομορφιά, αυτός ο τρόπος ζωής, δεν πρέπει να αναβιώσει. Όμως, ο κόσμος της Βορείου Ευβοίας δεν έχει πει ακόμη την τελευταία του λέξη” αναφέρεται μεταξύ άλλων στην παρουσίαση της προσπάθειας

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ακυρώθηκε η συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια

Σε δημοπρασία ο εξαφανισμένος για 100 χρόνια πίνακας του Κλιμτ

Δηλώσεις ΣΕΑ για ανακάλυψη τάφου του Πλάτωνα από Ιταλούς ερευνητές

Για να μην κλείσει, το «Αλεξάνδρα», το τελευταίο σινεμά της Καλλιθέας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα