ΑΘΗΝΑ
22:35
|
02.05.2024
Γυναίκες, άντρες και μικρά παιδιά από το Αφγανιστάν και χώρες της Αφρικής βρέθηκαν στο Σύνταγμα σε μία συμβολική διαμαρτυρία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με 10 κεράκια στην άσφαλτο, και πλακάτ στα χέρια βρέθηκαν σήμερα (Τετάρτη, 10/11) το απόγευμα έξω από τη Βουλή πρόσφυγες. Απευθύνονται στην Ευρώπη και διεκδικήσουν το αυτονόητο: την αποτελεσματική αναγνώριση των ειδικών λόγων χορήγησης ασύλου σε γυναίκες, κορίτσια και μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που υφίστανται σεξουαλική και έμφυλη βία.

Γυναίκες, άντρες και μικρά παιδιά από το Αφγανιστάν και χώρες της Αφρικής βρέθηκαν στο Σύνταγμα σε μία συμβολική διαμαρτυρία, με πάγιο αίτημα την εφαρμογή πολιτικών που θα προστατεύσουν τα άτομα εκείνα που υφίστανται πολλαπλούς κινδύνους στο ταξίδι τους για τα ευρωπαϊκά σύνορα.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε από την πρωτοβουλία του συνασπισμού Feminist Asylum, στον οποίο συμμετέχουν φεμινιστικές συλλογικότητες, ενώσεις και συνδικάτα και απευθύνεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και στις εθνικές κυβερνήσεις της ζώνης Σένγκεν.

Η πρωτοβουλία ξεκινά πανευρωπαϊκή καμπάνια για τη συλλογή υπογραφών που ανοίγει αύριο και για 6 μήνες και μπορείτε να τη βρείτε εδώ: www.feministasylum.org

Πηγές: Εφημερίδα των Συντακτών

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα