ΑΘΗΝΑ
05:13
|
20.04.2024
Για 750 εκατομμύρια ανθρώπους που επιβιώνουν με λιγότερα από δύο δολάρια την ημέρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Από το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ο πρόεδρος του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπεζ Ομπραντόρ, πρότεινε τη δημιουργία ενός “παγκόσμιου σχεδίου αδελφοσύνης και ευημερίας”, με στόχο την εγγύηση του δικαιώματος σε μια αξιοπρεπή ζωή για 750 εκατομμύρια ανθρώπους που επιβιώνουν με λιγότερα από δύο δολάρια την ημέρα.

Το σχέδιο αυτό, εξήγησε ο πρόεδρος ΑΜΛΟ, θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί από τρεις τουλάχιστον πηγές: μια εθελοντική ετήσια συνεισφορά ύψους 4% της περιουσίας τους από τους χίλιους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, μια ανάλογη συνεισφορά από τις χίλιες μεγαλύτερες ιδιωτικές επιχειρήσεις της παγκόσμιας αγοράς, και τη συνεισφορά ύψους 0,2% του ΑΕΠ καθεμιάς από τις χώρες μέλη του G20. Με αυτόν το τρόπο, το προτεινόμενο σχέδιο θα μπορούσε να έχει στη διάθεσή του περίπου ένα τρισ. δολάρια ετησίως ανέφερε ο ΑΜΛΟ.

Ο πρόεδρος του Μεξικού άσκησε, επίσης, δριμεία κριτική στον ΟΗΕ όσον αφορά στον ρόλο του για την καταπολέμηση των ανισοτήτων φέρνοντας ως παράδειγμα το γεγονός ότι ο μηχανισμός που θέσπισε ο Οργανισμός για τη διανομή των εμβολίων κατά του κορονοϊού στις φτωχότερες χώρες υπήρξε μια “οδυνηρή και ηχηρή αποτυχία”, καθώς έχει διανείμει μόνο το 6% των δόσεων που είναι διαθέσιμες στον πλανήτη.

Πηγή: Telesur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα