ΑΘΗΝΑ
20:34
|
23.04.2024
Μία απειλή εναντίον ενός είναι απειλή προς όλους, είναι δηλαδή "συλλογική απειλή".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το νέο στρατηγικό δόγμα του ΝΑΤΟ είναι μια ολόπλευρη προσέγγιση, όπου κάθε χώρα – σύμμαχος του ΝΑΤΟ ενδιαφέρεται άμεσα για το τι συμβαίνει στην άλλη πλευρά, στην άλλη πτέρυγα, από τον Νότο έως τον Βορρά, από την Ανατολή έως τη Δύση είπε απόψε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, σε ομιλία που εκφώνησε στο 15ο ετήσιο συνέδριο της Βαλτικής για την ‘Αμυνα στο Ταλίν της Εσθονίας με θέμα την νέα στρατηγική αντίληψη του ΝΑΤΟ.

“Η ουσία της συμμαχίας μας είναι το πώς ενωθήκαμε ως κράτη ενωμένα από τη σταθερή δέσμευση στην αρχή της Δημοκρατίας. Ενωθήκαμε σε μια στρατιωτική συμμαχία που επικεντρώνεται κυρίως στην υπεράσπιση της εδαφικής μας ακεραιότητας”, ισχυρίστηκε.

Τόνισε δε πως μία απειλή εναντίον ενός είναι απειλή προς όλους, είναι δηλαδή “συλλογική απειλή” κάθε είδους όπως συμβατικές, υβριδικές και απειλές της νέας εποχής.

Αναφερόμενος στη Μόσχα είπε ότι το ΝΑΤΟ “θα πρέπει να προετοιμαστεί για μακρύ αγώνα στις σχέσεις της με τη Ρωσία”.

Ο υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε και σε εξελισσόμενες και διάχυτες απειλές και προκλήσεις, όπως η διάδοση όπλων μαζικής καταστροφής, οι κίνδυνοι για τη θαλάσσια ασφάλεια, η ένταση του διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος, η παράνομη διακίνηση όπλων και ανθρώπων, οι υβριδικές απειλές, η χρήση αντιπροσώπων σε στρατιωτικές συγκρούσεις, η παραβίαση του διεθνούς δικαίου και οι προκλήσεις ασφαλείας που προκύπτουν από την κλιματική κρίση και τις μεταναστευτικές ροές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιέσεις ΟΗΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης στο Λονδίνο για τις απελάσεις στη Ρουάντα

Βομβιστικές επιθέσεις στο Μπουένος Άιρες: Μια δικαστική απόφαση με επιπτώσεις

Η διπλωματία του πιτόγυρου έχει και τα όριά της…

Ρεκόρ στους τραυματισμούς εργαζομένων στη SpaceX για δεύτερη χρονιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα