ΑΘΗΝΑ
17:53
|
23.04.2024
Σε νέες απειλές περί ανοίγματος των συνόρων και εκβιασμούς με θύματα πρόσφυγες και μετανάστες προέβη ο Τούρκος πρόεδρος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε νέες απειλές περί ανοίγματος των συνόρων και εκβιασμούς με θύματα πρόσφυγες και μετανάστες προέβη ο Τούρκος πρόεδρος ορμώμενος απ’ την απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ολλανδή δημοσιογράφο για τις παράνομες επαναπροωθήσεις.

“Όποιος λέει κάτι τέτοιο είναι αχάριστος, γιατί αυτή τη στιγμή εμείς έχουμε ανοίξει τις πύλες μας για πέντε εκατομμύρια πρόσφυγες και σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια από αυτούς είναι από τη Συρία, οι υπόλοιποι από το Ιράκ και το Αφγανιστάν (…), οπότε για μια χώρα που φιλοξενεί σχεδόν πέντε εκατομμύρια πρόσφυγες, δεν μπορείς να πεις ότι το προσφυγικό είναι εξαιτίας της Τουρκίας. Αυτό είναι αχαριστία. Αν ανοίξουμε τα σύνορά μας δεν ξέρω τι θα συμβεί στην Ελλάδα”, είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν.

Και συνέχισε λέγοντας: “Μόνο η Ελλάδα είναι αυτή που βυθίζει τις βάρκες των προσφύγων χωρίς να υπολογίζει τα παιδιά και τους εγκαταλείπει στο θάνατο. Και ο Μητσοτάκης και οι περί αυτόν λένε ψέματα μέρα νύχτα. Δεν αποτελούν εγγύηση ασφαλείας για την περιοχή”.

Οικονόμου: Η Ευρώπη δεν πρόκειται να ανεχθεί εργαλειοποίηση του προσφυγικού

“Η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκό κράτος Δικαίου. Προστατεύει τα σύνορά της που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ταυτόχρονα σώζει ανθρώπινες ζωές στη θάλασσα. Και όταν απειλείται από χώρες που χρησιμοποιούν απελπισμένους ανθρώπους για να πετύχουν γεωπολιτικούς σκοπούς θα απαντά πάντα με αποφασιστικότητα. Αυτό έκανε στον Έβρο τον Μάρτιο του 2020, με τη συμπαράσταση της Ευρώπης”, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

“Οι πρόσφατες εξελίξεις στα σύνορα Λευκορωσίας- Ε.Ε., στην Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής, υπογραμμίζουν για άλλη μια φορά ότι η Ευρώπη δεν πρόκειται να ανεχθεί εργαλειοποίηση του προσφυγικού”, διαμήνυσε και κατέληξε: “Και αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει όλοι να λάβουν σοβαρά υπόψιν”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η διπλωματία του πιτόγυρου έχει και τα όριά της…

Ρεκόρ στους τραυματισμούς εργαζομένων στη SpaceX για δεύτερη χρονιά

Το υπερπλεόνασμα ήρθε από τη φοροληστεία και την ακρίβεια, λέει το ΚΚΕ

Αισιοδοξία ΣΕΒ για τις προοπτικές της βιομηχανίας στο μέλλον

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα