ΑΘΗΝΑ
08:35
|
05.05.2024
Πρόκειται για την δεύτερη επικοινωνία των δύο ηγετών μέσα σε διάστημα ενός 48ώρου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η μεταναστευτική κρίση που διαδραματίζεται εδώ και καιρό στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας και οι “προκλητικές”, όπως τις χαρακτήρισε, ενέργειες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα, συζητήθηκαν απόψε εκτενώς στη διάρκεια νέας τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν σήμερα η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Κρεμλίνο αναφέρεται πως οι δύο ηγέτες συζήτησαν «την κατάσταση στα σύνορα της Λευκορωσίας με την ΕΕ» και επιβεβαίωσαν την σημασία της διευθέτησης της οξυμένης μεταναστευτικής κρίσης το συντομότερο δυνατόν σύμφωνα με διεθνή ανθρωπιστικά κριτήρια.

Ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε την αποκατάσταση των επαφών μεταξύ χωρών της ΕΕ και της Λευκορωσίας ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην «καταστροφική πολιτική του Κιέβου που βασίζεται στην αύξηση της βίας». Πρόσθεσε πως η χρήση επιθετικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών παραβιάζει τα μέτρα που προβλέπει η συμφωνία του Μινσκ. Σημειώνει επίσης τις «αποσταθεροποιητικές και επικίνδυνες προκλήσεις των ενόπλων δυνάμεων ΗΠΑ και άλλων ΝΑΤΟϊκών χωρών στη Μαύρη Θάλασσα».

Στην ατζέντα της αποψινής συνομιλίας ανάμεσα στην ¨Αγγελα Μέρκελ και τον Βλαντίμιρ Πούτιν αναφέρθηκε σχετική ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της Καγκελαρίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: καμιά συμφωνία δεν επετεύχθη μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ

Ελεύθερος ο αστυνομικός από τις Ισραηλινές αρχές κατόπιν παρέμβασης του ΥΠ.ΕΞ.

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα