ΑΘΗΝΑ
20:08
|
20.05.2024
Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου ψήφισαν μόνο οι βουλευτές της ΝΔ και ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ) και του Ανδρέα Λοβέρδου πέρασε το νομοσχέδιο για τον νέο Ποινικό Κώδικα,  με την κυβέρνηση να μην κάνει πίσω σε κανένα από τα σημεία που συγκέντρωσαν σφοδρή κριτική, αλλά και να μην δέχεται την τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για τις γυναικοκτονίες.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου ψήφισαν μόνο οι βουλευτές της ΝΔ και ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝ.ΑΛ.), Ανδρέας Λοβέρδος. Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν, εκτός από το ΚΙΝ.ΑΛ. που ψήφισε “παρών”.

Δέον να σημειωθεί ότι αρκετά άρθρα του νομοσχέδιου που αυστηροποιούν τις ποινές για ορισμένα ειδεχθή εγκλήματα, όπως τα σεξουαλικά εγκλήματα και οι ανθρωποκτονίες, υπερψηφίστηκαν με μεγάλη πλειοψηφία.

Στο εσωτερικό του ΚΙΝ.ΑΛ., πάντως, επικρατεί αναταραχή μετά την ηχηρή διαφοροποίηση του Ανδρέα Λοβέρδου. Παράλληλα, η εισηγήτρια του κόμματος, Νάντια Γιαννακοπούλου παραιτήθηκε αφήνοντας αιχμές. Όλα αυτά την ώρα που κορυφώνεται η μάχη για την αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα.

Πηγές: Κανάλι της Βουλής

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο Πρόεδρος Μπάιντεν

Η πορτογαλική νεολαία πέφτει στα δόκανα της Ακροδεξιάς

Δημοσκόπηση Οpinion Poll: Μικρή αύξηση ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές

Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου έξω από την Κνέσετ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα