ΑΘΗΝΑ
13:05
|
11.08.2022
Στην υγεία και την παιδεία τα έσοδα της πώλησης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος του Περού, Πέδρο Καστίγιο, ανακοίνωσε, χθες Τετάρτη, ότι το προεδρικό αεροσκάφος θα εκποιηθεί και το ποσό που θα εξασφαλιστεί θα αξιοποιηθεί για τη χρηματοδότηση των τομέων της υγείας και της παιδείας, που δοκιμάστηκαν σκληρά από την πανδημία του νέου κορονοϊού.

“Aνακοινώνω ότι θα πουλήσουμε το προεδρικό αεροσκάφος. Τα έσοδα (της πώλησης) θα διατεθούν στην υγεία και την παιδεία”, δήλωσε ο αριστερός πρόεδρος, από την πόλη Αγιακούτσο στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Ο κ. Καστίγιο ανακοίνωσε επίσης, στο πλαίσιο της πολιτικής λιτότητας για τα κυβερνητικά στελέχη, την απαγόρευση “σε όλους τους δημόσιους λειτουργούς να ταξιδεύουν αεροπορικώς στην πρώτη θέση” για να μπει τέλος στα προνόμια που απολαμβάνουν πολλοί αξιωματούχοι.

“Σε μια κυβέρνηση του λαού, οι δημόσιοι λειτουργοί ταξιδεύουν όπως οι απλοί πολίτες”, είπε ο πρώην εκπαιδευτικός και συνδικαλιστής, που εξελέγη στο ανώτατο αξίωμα του Περού τον Ιούλιο.

Το προεδρικό αεροσκάφος είναι ένα Boeing 737-528, με χωρητικότητα 70 επιβάτες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αρχηγός του περουβιανού κράτους προσπαθεί να πουλήσει το αεροσκάφος.

Το 2007, ο πρώην πρόεδρος Άλαν Γκαρσία δεν το είχε καταφέρει παρότι οργανώθηκαν δύο δημοπρασίες. Ένας από τους λόγους ήταν η τιμή που ζητείτο – 18,5 εκατομμύρια δολάρια.

Το αεροσκάφος είχε αγοραστεί από την περουβιανή κυβέρνηση το 1995, έναντι 27,6 εκατομμυρίων δολαρίων, επί των ημερών του Αλμπέρτο Φουτζιμόρι στην προεδρία (1990-2000).

Ο πρόεδρος Καστίγιο ανακοίνωσε επίσης ότι θα υπάρξει αύξηση του κατώτερου μισθού στο Περού από τα 930 στα 1.000 σολ (από τα 194 στα 217 ευρώ) από την 1η Δεκεμβρίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πρόσφυγες πετάχτηκαν στην θάλασσα με χειροπέδες και πνίγηκαν στην Χίο

Απαγόρευση κυκλοφορίας στη Σιέρα Λεόνε μετά τις αιματηρές διαδηλώσεις

Πλεύρης: Από τον Οκτώβριο τα επικαιροποιημένα εμβόλια για Covid

Πολιτικός του Παναμά έστειλε SOS μέσα από τη ζούγκλα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα