ΑΘΗΝΑ
19:47
|
16.04.2024
Το ραντεβού προγραμματίστηκε για το βράδυ της 15ης Νοέμβρη εν μέσω σφοδρών ανταγωνισμών σε οικονομία, εμπόριο και σφαίρες επιρροής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εν μέσω εντεινόμενων εντάσεων και ανταγωνισμών για το εμπόριο, τα “ανθρώπινα δικαιώματα” και τις στρατιωτικές δραστηριότητες σε στρατηγικές περιοχές μείζονος γεωπολιτικού ενδιαφέροντος, οι πρόεδροι ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και Κίνας, Σι Τζινπίνγκ προγραμματίζουν τηλεδιάσκεψη το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρας,15 Νοέμβρη.

Η ιστοσελίδα Politico επισημαίνει πως η είδηση για την τηλεδιάσκεψη των δύο ηγετών έρχεται μετά την ανταλλαγή επιστολών με αφορμή την 55η επέτειο από τη συγκρότηση της Εθνικής Επιτροπής Σχέσεων ΗΠΑ-Κίνας και την επιστολή που είχε διαβάσει σε σχετική εκδήλωση ο Κινέζος πρέσβης στις ΗΠΑ, Κιν Γκανγκ, εκ μέρους του προέδρου Σι. Εκεί ο πρόεδρος Σι εξέφραζε την ετοιμότητα του Πεκίνου «να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας… ώστε να επανέλθουν οι σχέσεις Κίνας-ΗΠΑ στην σωστή τροχιά υγιούς και σταθερής ανάπτυξης».

Αξίζει επιπλέον να επισημανθεί πως η προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης στις σχέσεις Πεκίνου-Ουάσιγκτον καταβλήθηκε νωρίτερα σήμερα με την κοινή σινο-αμερικανική ανακοίνωση περί «ενίσχυσης της δράσης τους για το κλίμα» και τη «δέσμευσή τους» να παραμερίσουν τις διαφορές και να εργαστούν στο πλαίσιο της διεθνούς συνόδου του ΟΗΕ για το Κλίμα για μείωση των εκπομπών του θερμοκηπίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Το ισραηλινό συμβούλιο πολέμου αποφάσισε επώδυνα αντίποινα κατά του Ιράν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα