ΑΘΗΝΑ
17:45
|
28.04.2024
“Ο κ. Μητσοτάκης είναι ήδη ο απερχόμενος πρωθυπουργός της χώρας, ήρθε η ώρα να φύγει”, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από την Κομοτηνή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνέχεια στο σφυροκόπημα προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό έδωσε από την Κομοτηνή ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία (ΠΣ), Αλέξης Τσίπρας, με την ομιλία του κινείται σε δύο βασικούς άξονες, την πανδημία και την ακρίβεια.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατά την έναρξη της ομιλίας του, επισήμανε ότι η πανδημία όχι μόνο δεν τελείωσε, αλλά παίρνει ανεξέλεγκτες, ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την ακρίβεια, τις ανατιμήσεις και την ανοδική πορεία του πληθωρισμού.

“Χιλιάδες συμπολίτες μας βρίσκονται σήμερα αντιμέτωποι με την αρρώστια, την αγωνία, ακόμα και το θάνατο. Και το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι μας κυβερνά μια κυβέρνηση που έχει μετατρέψει τη κρίση σε ευκαιρία για στήσει το δικό της καθεστώς”, τόνισε ο κ. Τσίπρας, στρέφοντας κατευθείαν τα βέλη του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κατηγόρησε το Μαξίμου πως έχει ξοδέψει εκατομμύρια από τα χρήματα των πολιτών για να επιβάλει στα ΜΜΕ να κρύβουν την αλήθεια και να λιβανίζουν τον πρωθυπουργό για να προσθέσει ότι “έχει δαπανήσει 2 δις σε απευθείας αναθέσεις σε ημέτερους, σπάζοντας το ρεκόρ σε απευθείας αναθέσεις από τη μεταπολίτευση και μετά”.

“Η χώρα είναι πρωταθλήτρια σε θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού στην Ευρώπη. Η χώρα είναι πρωταθλήτρια στις τιμές του ρεύματος στην Ευρώπη, η πλειοψηφία των νοικοκυριών δεν βγάζει τον μήνα και η κυβέρνηση μας λέει ότι το φαινόμενο είναι παροδικό”, είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ενώ χαρακτήρισε τον χειμώνα που έρχεται τον πιο σκληρό της τελευταίας δεκαετίας.

“Δεν γίνεται για όλα να φταίνε εξωγενείς παράγοντες. Για όλα υπάρχει μια δικαιολογία εκτός από την ευθύνη της κυβέρνησης. Υπάρχουν έντεκα εκατομμύρια ατομικές ευθύνες, μία ευθύνη δεν υπάρχει, του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης”, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας για να συμπληρώσει ότι η χώρα δεν βρίσκεται μόνο σε κλοιό πανδημίας και ακρίβειας, η χώρα βρίσκεται σε κλοιό Μητσοτάκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας

“Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας βάλαμε σε δεύτερο πλάνο την πολιτική σύγκρουση και προτάξαμε την ανθρώπινη ζωή. Δείξαμε ανοχή, αποφύγαμε την πάγια πρακτική της Δεξιάς που ως αντιπολίτευση, πάντα στα δύσκολα επενδύει στην καταστροφή και υπονομεύει κάθε εθνική προσπάθεια. Προτείναμε διαρκώς λύσεις, καταθέταμε προτάσεις, προτείναμε ακόμα και υπουργό Υγείας. Πρωτοφανές να μοιραστούμε την ευθύνη. Δύο χρόνια κάναμε παραπάνω απ’ ό,τι μας αναλογεί. Ο κόμπος όμως έφτασε στο χτένι”, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε:

“Και όπως ήταν ηθική μας υποχρέωση στην αρχή της πανδημίας να δείξουμε ανοχή, σήμερα είναι υποχρέωσή μας να απαιτήσουμε, να παλέψουμε, να αγωνιστούμε να σταματήσει αυτή η κυβέρνηση το καταστροφικό της έργο. Να μπει ένα τέλος σε αυτή τη τραγωδία. Να σωθούν όσες περισσότερες ζωές μπορούνε τώρα να σωθούνε.”

“Ήρθε η ώρα να φύγει. Το συντομότερο. Τόσο γρηγορότερα τόσο το καλύτερο για τη χώρα και το λαό. Γιατί δεν έχει πια τίποτα να δώσει πέρα από πόνο και ανασφάλεια”, κατέληξε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο ΥΠΕΣ

Η Μελόνι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

Πέντε κατακτήσεις των γυναικών στην ΕΣΣΔ

ΜέΡΑ25 για έφοδο ΕΛ.ΑΣ σε σπίτι φοιτήτριας: «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα