ΑΘΗΝΑ
14:05
|
23.04.2024
Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε σήμερα ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε σήμερα ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής και την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησε τη διερεύνηση ενδεχόμενης απόπειρας χειραγώγησης της κοινής γνώμης από την κυβέρνηση μέσω ΜΜΕ και δημοσκοπήσεων.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν οργάνωσε μια επιστημονικά τεκμηριωμένη ενημερωτική εκστρατεία για τον εμβολιασμό.

“Δεν εννοούμε απλά μια διαφημιστική καμπάνια όπως αυτή με τις λίστες Πέτσα που συζητάμε αλλά μια ενημερωτική εκστρατεία που θα ακουμπά και στις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Θα ακουμπά δηλαδή σε Κέντρα Υγείας, Πολυϊατρεία, Αποκεντρωμένα Ιατρεία τα οποία με σύγχρονες υποδομές και όλο το απαραίτητο προσωπικό θα διασυνδέονται με την οικογένεια, τα σχολεία και τις σχολές, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τους τόπους δουλειάς, τους τόπους άθλησης, τα γηροκομεία, άλλα ιδρύματα που τυχόν υπάρχουν. Όλα αυτά δηλαδή που κάνει το ΚΚΕ, όχι μόνο σε φορείς, δομές, χώρους, όπου το ίδιο έχει την ευθύνη, αλλά παντού, από το πρωί μέχρι το βράδυ, με καμπάνιες ενημέρωσης, πρωτοβουλίες, παρεμβάσεις, ακόμα και επίλυση προβλημάτων που παρουσιάζονται στους συνανθρώπους μας”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας.

Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ αναρωτήθηκε ρητορικά πόσο διαφορετική θα ήταν η κατάσταση με τον εμβολιασμό, αν για παράδειγμα ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού, ως βασικό στοιχείο στη σύνθεση του επιστημονικού προσωπικού των Κέντρων Υγείας είχε ουσιαστικό ρόλο. “Αυτά – θα μας πουν ορισμένοι – δεν γίνονται, είναι μαξιμαλιστικά. Προφανώς ό,τι αφορά τις σύγχρονες ανάγκες του λαού, είναι ουτοπικό και ανέφικτο, γιατί εφικτό για εσάς είναι μόνο ότι συμφέρει τα συμφέροντα του ιδιωτικού κεφαλαίου στον τομέα της υγείας κα σε άλλους τομείς”, είπε.

Και επεσήμανε πως εν μέσω πανδημίας η κυβέρνηση προχώρησε σε συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία, ενώ την ίδια στιγμή για μικροκομματικούς λόγους αφήνει εκτός μέτρων και ουσιαστικών περιορισμών τις εκκλησίες, σημειώνοντας τα εξής:

“Η κυβέρνηση σας έχει κλείσει τα αυτιά, δεν αξιοποιεί τις προτάσεις των υγειονομικών, των συλλόγων τους:

  • Δεν έχει επεξεργαστεί ένα καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού με όλα τα αποτελεσματικά και ασφαλή εμβόλια.
  • Με αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων φαρμάκων.
  • Με δωρεάν πλήρη προληπτικό ιατρικό έλεγχο πριν τον εμβολιασμό, εφαρμογή της φαρμακοεπαγρύπνησης.
  • Με σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων για έγκαιρη παρέμβαση σε τυχόν παρενέργειες.
  • Με επιστημονική καταγραφή των αποτελεσμάτων του εμβολιασμού.
  • Με μια εμβολιαστική εκστρατεία με ευθύνη του κράτους, εξαντλητική ενημέρωση και απαντήσεις στα ερωτήματα, με ουσιαστική και προσωποποιημένη ενημέρωση του λαού.”

“Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ απέρριψαν δις τροπολογία του ΚΚΕ”

Ο κ. Κουτσούμπας είπε πως το κόμμα του θα υπερψηφίσει την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και ότι αυτή διατείνεται ότι ανακάλυψε δήθεν “ξαφνικά πράξεις χειραγώγησης της κοινής γνώμης, λες και πρόκειται για αποκλειστικό προνόμιο της κυβέρνησης ΝΔ. Όλες οι αστικές κυβερνήσεις στην περίοδο διακυβέρνησής τους επιδίδονται σ’ αυτή την πρακτική”.

Και θύμισε ότι τόσο η Ν.Δ. όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε δύο φορές την τροπολογία, που είχε καταθέσει το ΚΚΕ στη Βουλή, πριν 1,5 χρόνο, η οποία αντιμετώπιζε αρκετά από τα θέματα που θέτει η πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής 

“Tελικά η εκάστοτε κυβερνητική πολιτική, από μόνη της είναι μια ”λίστα Πέτσα”! Με την έννοια, όχι μόνο της σταθερής, πολλές φορές προκλητικής χρηματοδότησης, αλλά και των προνομίων που απολαμβάνουν μεγάλες επιχειρήσεις – ανάμεσά τους και επιχειρήσεις των ΜΜΕ”, ανέφερε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

“Μιχάλης Κατσαφάδος, Νίκος Κατσαφάδος και Θεόδωρος Κατσαφάδος…”

Επίσης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατήγγειλε εκ νέου “την απουσία προβολής της δραστηριότητας, των θέσεων του ΚΚΕ που ορισμένες φορές φτάνει στα όρια της λογοκρισίας” αλλά και θέματα που δεν προβάλλονται καθόλου ή επαρκώς στα ελληνικά μίντρια “όπως η πρόσφατη είδηση του θανάτου ενός εργάτη την ώρα της δουλειάς, είδηση που απουσίασε από τα ΜΜΕ είτε παρουσιάστηκε όπως ήθελε η συγκεκριμένη εταιρεία”.

Παράλληλα, μίλησε για “πράματα και θάματα» καταθέτοντας δημοσιεύματα και ονόματα.

“Αν ακολουθήσουμε τη διαδρομή της διαπλοκής που γράφεται στον τύπο, βλέπουμε όλως συμπτωματικώς ότι operator manager στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, στον ΣΕΠ ΑΕ, είναι κάποιος ονόματι Νίκος Κατσαφάδος… Ενώ διευθυντής προσωπικού στην θυγατρική της COSCO, D Port, είναι επίσης κάποιος Μιχάλης Κατσαφάδος… Κι επειδή στο Λιμάνι οι αποστάσεις είναι μεγάλες πρέπει να φροντίσουν να υπάρχει και κάποιος καλός και γνωστός εκπαιδευτής οδηγών, για να τους πηγαίνει και ξανά όλως τυχαίως και αυτός ονομάζεται Νίκος Κατσαφάδος… Και οι συμπτώσεις δεν σταματούν εδώ. Γιατί ένα άλλο αυτοκίνητο που κυκλοφορεί στους χώρους δουλειάς υποτίθεται για ελέγχους ασφαλείας του λιμανιού, αλλά στην πραγματικότητα για να κάνει κατήχηση στους εργαζόμενους για να προστατεύουν την εταιρία, να μη διεκδικούν κλπ κλπ, το οδηγεί ένας που ονομάζεται Θεόδωρος Κατσαφάδος”, σημείωσε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

“Βλέπετε, η διαπλοκή έχει πολλούς δρόμους, εκτός από λεωφόρους και στενά μονοπάτια και συνδέεται με χίλια νήματα με την εξουσία και το κράτος και τους μηχανισμούς του. Κι αυτά συμβαίνουν με όλες τις κυβερνήσεις”, ανέφερε και ύστερα πρόσθεσε το εξής:

“Το καθεστώς ιδιοκτησίας –τα ”μεγάλα πορτοφόλια” που είχε πει και ένας υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ– δεν τα ακουμπάει κανείς. Ούτε εκείνος που το έλεγε βέβαια τα ακούμπησε. Οπότε, αυτά τα περί χειραγώγησης της κοινής γνώμης, λες και προετοιμάζεστε να γράψετε έκθεση ιδεών στις πανελλήνιες ή στο γυμνάσιο, προσέξτε πώς τα πετάτε. Γιατί ράμματα υπάρχουν για τη γούνα όλων σας. Ολόκληρη η δήθεν αριστερή διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν απλά μια πράξη χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ήταν κάτι πολύ χειρότερο. Ήταν μια ακόμη ελεεινή πράξη χειραγώγησης όλων όσοι τα προηγούμενα χρόνια αντιστάθηκαν με ειλικρίνεια, βγήκαν στους δρόμους ενάντια στα μνημόνια, ενάντια στην ΕΕ και τους περίφημους συμμάχους σας”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Όλαφ Σολτς: «Ο Πούτιν δεν έχει το δικαίωμα να επικαλείται τον Καντ»

Ελβετία: «Ξεπάγωσαν» ρωσικά κεφάλαια αξίας 150 εκατ. ευρώ

ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή πολιτικών στη Λαμπαδηδρομία: Παραβίαση θεμελιωδών αρχών

Η ψευδαίσθηση των ΗΠΑ και το πλάνο του Ισραήλ για ρατσιστικό εβραϊκό κράτος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα