ΑΘΗΝΑ
22:52
|
17.05.2024
Ο αριθμός των ομήρων είναι αδιευκρίνιστος, αλλά οι περισσότεροι έχουν ήδη αφεθεί ελεύθεροι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δυνάμεις των Χούτι παραβίασαν τον περίβολο της παροπλισμένης αμερικανικής πρεσβείας στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά, και κρατούν ομήρους. Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες, για Υεμενίτες υπαλλήλους του προσωπικού ασφαλείας που φρουρούσε το εξωτερικό των εγκαταστάσεων.

Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε την Πέμπτη ότι ο αριθμός των ομήρων είναι αδιευκρίνιστος, αλλά οι περισσότεροι έχουν ήδη αφεθεί ελεύθεροι, ενώ η Ουάσινγκτον καταβάλλει αδιάκοπες διπλωματικές προσπάθειες για την απελευθέρωση και των υπολοίπων.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες πρόκειται για τρεις ντόπιους που εργάζονταν με τους Αμερικανούς, εκτός από 22 μέλη του προσωπικού ασφαλείας της πρεσβείας που είχαν συλληφθεί νωρίτερα.

Η ομάδα των Χούτι εισέβαλε στο συγκρότημα των ΗΠΑ την Τετάρτη και κατέσχεσε μεγάλες ποσότητες εξοπλισμού και υλικών, σύμφωνα με δημοσίευμα του Al-Masdar News.

Η αμερικανική διπλωματική αποστολή ανέστειλε τις δραστηριότητές της στην Υεμένη το 2015, όταν ξεκίνησε ο παρατεταμένος εμφύλιος στη χώρα. Ο Αμερικανός πρεσβευτής και το βασικό προσωπικό μεταφέρθηκαν στη Σαουδική Αραβία, σημαντικό σύμμαχο των ΗΠΑ στην περιοχή

Με πληροφορίες από Washington Post, Russia Today,

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε Ιταλός δημοσιογράφος από το Σύνδρομο των Βαλκανίων

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

ΠΟΥ: Η Γάζα δεν έχει λάβει καμία ιατρική προμήθεια από τις 6 Μαΐου

Εντοπίστηκαν τρία πτώματα ομήρων της Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα