ΑΘΗΝΑ
12:03
|
25.04.2024
“Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που προσβάλει διπλά πολίτες και δημοσιογράφους”, ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας.
Συζήτηση στην Ολομέλεια της βουλής επί της προτάσεως που κατέθεσαν o Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ κ. Αλέξης Τσίπρας και οι Βουλευτές της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, για τη διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμό των θεσμών και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021 (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Πραγματικό δείγμα πολιτικού καιροσκοπισμού και αριβισμού είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που προσβάλει διπλά πολίτες και δημοσιογράφους”, ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης απαντώντας εκ μέρους της κυβέρνησης στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια.

Ο υπουργός Επικρατείας χαρακτήρισε την ουσία της προτάσεως του ΣΥΡΙΖΑ ως “απολύτως έωλη”, καθώς “ήδη έχει ασκηθεί για το ζήτημα αυτό πέντε φορές κοινοβουλευτικός έλεγχος, έχουν κατατεθεί έγγραφα και το θέμα έχει εξαντληθεί”. Η κοινωνία, είπε, “προφανώς και δεν ασχολείται με το θέμα της καμπάνιας αλλά εσείς το φέρνετε τώρα και μάλιστα με αναφορές στο τι συμβαίνει στην Αυστρία”. Και αναρωτήθηκε, “εάν δεν είχε γίνει αυτό στην Αυστρία θα ερχόσασταν σήμερα με αυτή την πρόταση;” Αυτό, είπε είναι “απλώς πολιτικός αριβισμός και τίποτε άλλο”.

“Εμείς δεν φοβόμαστε τη διαφάνεια”, συμπλήρωσε ο κ. Γεραπετρίτης και έριξε το γάντι στον ΣΥΡΙΖΑ για την χρονική διερεύνηση της Επιτροπής, λέγοντας πως “νομίζω ότι θα πρέπει να είναι πρωτοβουλία της αξιωματικής αντιπολίτευσης”, και πρότεινε σκωπτικά “να διευρυνθεί και το εύρος των χρηματοδοτούμενων Μέσων” για να εξεταστούν και οι Monde, Figaro, Times, Telegraph, Politico κ.λπ, γιατί “όλοι αυτοί έχουν πει επαινετικά λόγια για τη χώρα”.

Ο υπουργός εκτίμησε πως “και αυτή η ευκαιρία που έχει η αξιωματική αντιπολίτευση δυστυχώς θα πάει χαμένη”, λέγοντας πως η επιλογή να διερευνηθεί μόνο η περίοδο κυβέρνησης της Ν.Δ. και όχι και του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια αλα κάρτ διερεύνηση και διαφάνεια με προκατασκευασμένο πόρισμα εκ της προτάσεως της συστάσεως, “γι’ αυτό και δεν γίνεται αποδεκτή”.

Η Ν.Δ. “δε θα καταθέσει δική της πρόταση” ανέφερε ο κ. Γεραπετρίτης, αλλά “θα είμαστε εκεί, με σεβασμό στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, με σαφή επιλογή να δούμε τις τυχόν παθολογίες που έχουν ενσκήψει και να είμαστε δημιουργικοί στο πώς θα θεραπευτούν. Θα κληθούν όλοι οι μάρτυρές που πρέπει από όλους τους χρονικούς ορίζοντες και θα υπάρξει μια πλήρη διαλεύκανση όπως την επιθυμούμε όλοι”, σημείωσε.

Χαρακτήρισε ως “λεπτή ειρωνεία” τις αναφορές του κ. Τσίπρα για κατεδάφιση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς το κράτος, λέγοντας ότι ήταν αυτός που κατά τη διακυβέρνησή του την “κατεδάφισε” και του επιτέθηκε προσωπικά, χαρακτηρίζοντάς τον “αγωγό διοχέτευσης χυδαιότητας”.

Τέλος, ο κ. Γεραπετρίτης χαρακτήρισε “ιστορική” τη σημερινή συνεδρίαση υπενθυμίζοντας ότι το δικαίωμα σύστασης εξεταστικής επιτροπής από τη μειοψηφία είναι κάτι που το επανέφερε, από το 1927, στο Σύνταγμα η Ν.Δ. και ενώ ήταν πλειοψηφία και αυτό δείχνει “πολιτική γενναιότητα”. Μάλιστα χαρακτήρισε “ψεύδη” και “απίστευτη πολιτική λαθροχειρία” τις αναφορές του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κατρούγκαλου ότι το δικαίωμα αυτό έγινε με πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τα  και καταθέτοντας τις σχετικές προτάσεις κατά την προτείνουσα Βουλή, υπενθύμισε ότι η πρόταση στην αναθεωρητική Βουλή που είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν για τη δυνατότητα μιας εξεταστικής επιτροπής από τη μειοψηφία.

Πηγές: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σλοβάκος ευρωβουλευτής απελευθέρωσε περιστέρι στην Ευρωβουλή

Φλωρίδης για Ρέντη: Τα πράγματα θα πάνε τρένο

Αττικόν: Πέθανε ο 79χρονος πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου

Ανατόλι Αντόνοφ: Αδικαιολόγητη η μεταφορά ATACMS στην Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα