ΑΘΗΝΑ
06:38
|
24.04.2024
Περίπου 4,4 εκατομμύρια Αμερικανοί παραιτήθηκαν από τις δουλειές τους τον Σεπτέμβριο, αναγκάζοντας κάποιους εργοδότες να δώσουν καλύτερους μισθούς και επιδόματα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε γενική αναθεώρηση του εργασιακού βίου φαίνεται πως προβαίνουν ολοένα και περισσότεροι Αμερικανοί καθώς, με αφορμή την πανδημία και τα περσινά διαδοχικά λοκντάουν, συνειδητοποίησαν πως δεν θέλουν να συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη της επιβίωσης με κακοπληρωμένες δουλειές δίχως βασικά επιδόματα και δικαιώματα.

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ σήμερα δημοσιοποίησε τα τελευταία στοιχεία-καταπέλτη που δείχνουν πως το 3% των εργαζομένων στη χώρα, δηλαδή περίπου 4,4 εκατομμύρια άνθρωποι, παραιτήθηκαν από τη δουλειά τους τον Σεπτέμβρη.

Americans quit their jobs at a record pace in August | PBS NewsHour

Οι ελλείψεις σε εργατικά χέρια και υπαλληλικό προσωπικό λόγω των αυξημένων προβλημάτων στις αλυσίδες εφοδιασμού και τα λιμάνια κάνουν αρκετούς Αμερικανούς να πάρουν τη θαρραλέα απόφαση της παραίτησης και να αναζητήσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας σε μία περίοδο κατά την οποία αρκετοί εργοδότες νιώθουν «πίεση» αναζητώντας περισσότερο και καταρτισμένο προσωπικό, ιδιαίτερα όσο πλησιάζει η λεγόμενη εορταστική περίοδος.

Σε σχετικό ρεπορτάζ του δικτύου CNBC καταγράφεται πως οι περισσότερες παραιτήσεις αφενός έγιναν στις πολιτείες του Νότου, αφετέρου αφορούν τον τομέα βιομηχανιών και υπηρεσιών πρώτης γραμμής σε θέσεις εργασίας που δεν μπορούν να γίνουν εξ’ αποστάσεως.

I Think I'm About To Get Fired. Should I Quit Instead? — Insider Career  Strategies Resume Writing & Career Coaching

Ειδικότερα, οι περισσότερες παραιτήσεις τον Σεπτέμβριο έγιναν στους τομείς της ψυχαγωγίας και των ξενοδοχείων, των αλυσίδων λιανικής, στη μεταποίηση και στις υπηρεσίες υγείας.

Υπάρχουν δε περιπτώσεις που οι εργοδότες υποχρεώνονται να αντικαταστήσουν ολόκληρο το προσωπικό της επιχείρησής τους σε δύο μήνες. Η επικεφαλής οικονομολόγων της εταιρίας προσφοράς εργασίας ZipRecruiter Τζούλια Πόλακ χαρακτήρισε την κατάσταση «αρκετά δραματική» σε ό,τι αφορά τους εργοδότες, οι οποίοι παρά το πρόβλημα εξακολουθούν να διστάζουν να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη ώστε να ικανοποιήσουν τους υπαλλήλους τους.

Closed: We are hiring…come and join us as a Senior Learning Technologist |  E-Learning Unit

Είναι δε χαρακτηριστικό πως από τον περασμένο Απρίλιο οι Αμερικανοί που παραιτήθηκαν από τις δουλειές τους  ξεπερνούν τα 24 εκατομμύρια άτομα ενώ από την αρχή τρέχοντος έτους ο αριθμός αυτός ανέρχεται σε 34,4 εκατομμύρια άτομα (αριθμός που πλησιάζει τους 36,3 εκατομμύρια εργαζόμενους που παραιτήθηκαν μέσα στο 2020).

Τα μεγαλύτερα κενά σε θέσεις εργασίας εντοπίζονται στον τομέα υπηρεσιών Υγείας, στις Μεταφορές και σε αποθήκες αλυσίδων εφοδιασμού που απαιτούν διά ζώσης εργασία και εκθέτουν τους εργαζόμενους σε κινδύνους μόλυνσης με τον κορονοϊό.

Η άρνηση των εργαζομένων να σκύψουν το κεφάλι και να παραμείνουν σε κακοπληρωμένες δουλειές που εκθέτουν την υγεία τους σε περισσότερους κινδύνους αναγκάζει κάποιους εργοδότες να δελεάσουν το υπάρχον προσωπικό ή να προσλάβουν νέους προσφέροντας μπόνους πρόσληψης, μεγαλύτερα επιδόματα συνταξιοδότησης, επιδόματα εκπαίδευσης και άλλα που συνήθως δεν προσφέρονται σε χαμηλόμισθους εργαζόμενους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα