ΑΘΗΝΑ
15:07
|
20.04.2024
Από αύριο και κάθε Σάββατο ως το τέλος Νοέμβρη,οι φίλοι της λογοτεχνίας θα γνωρίσουν από κοντά αγαπημένους συγγραφείς βολτάροντας στους δρόμους της Αθήνας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σημεία της πόλης που έχουν αποτελέσει έμπνευση για τους συγγραφείς ή έχουν χρησιμοποιηθεί ως ιδανικά σκηνικά στις σελίδες των βιβλίων τους, θα “ζωντανέψουν” από αύριο, Σάββατο, 13 Νοεμβρίου, μέσα από τις περιηγήσεις που θα κάνουν οι ίδιοι οι συγγραφείς με το βιβλιόφιλο αθηναϊκό κοινό.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και όλοι οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να κάνουν ηλεκτρονική προεγγραφή στον σύνδεσμο: https://www.eventora.com/el/Events/AthinaikesDiadromesVivliou-chloma-syntrivania ώστε να εξασφαλίσουν μία θέση στις “Αθηναϊκές Διαδρομές Βιβλίου”.

“Με οδηγό ένα βιβλίο – λογοτεχνικό, ιστορικό, αρχιτεκτονικό ακόμη και γαστριμαργικό – οι συμμετέχοντες (έως 20 άτομα σε κάθε γκρουπ) έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν αθέατες γωνιές της πόλης και να ανακαλύψουν μέσα από τη ματιά του συγγραφέα εικόνες, αναμνήσεις, μυρωδιές, ίχνη της ιστορίας, ήχους και μελωδίες”.

Αύριο, Σάββατο, η Εύα Μαθιουδάκη, σε έναν περίπατο από την οδό Αριστοτέλους ως το Αρχαιολογικό Μουσείο, θα μιλήσει για το βιβλίο μυθοπλασίας της “Μέρες της Κηφισιάς”.

Το Σάββατο 20 Νοεμβρίου, ο γνωστός συγγραφέας Βαγγέλης Ραπτόπουλος θα μιλήσει στους συνοδοιπόρους του για την Αθήνα που αγάπησε μέσα από το πρόσφατο αυτοβιογραφικό του βιβλίο “Ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί” και τα μυθιστορήματά του “Διόδια” και “Λούλα”.

ΕΞΟΔΟΣ | Οι αθηναϊκές διαδρομές βιβλίου μας ξεναγούν δωρεάν στην Ιστορία  της πόλης

Το Σάββατο 27 του μηνός , ο συγγραφέας Αλέξης Σταμάτης, θα συνοδεύσει τους συμμετέχοντες σε μια βιωματική διαδρομή από τα Εξάρχεια μέχρι το Κολωνάκι, ακολουθώντας τα βήματα των ηρώων του μέσα από τα μυθιστορήματά του “Χαμαιλέοντες”, “Κυριακή”, “Ο έβδομος ελέφαντας” και “Ο άντρας της πέμπτης πράξης”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκη θαύματα, σπουδάγματα

Μπιενάλε: Το Περίπτερο του Ισραήλ κλείνει για τους ομήρους αλλά όχι για τους νεκρούς Παλαιστίνιους

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Συναυλίες Λατρευτικής Μουσικής στο Μουσείο της Ακρόπολης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα