ΑΘΗΝΑ
12:05
|
03.05.2024
Η Ρωσία δεν επιθυμεί την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Μόσχα θεωρεί τις πρόσφατες ασκήσεις του ναυτικού των ΗΠΑ και άλλων πλοίων του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα “ως σοβαρή πρόκληση” δήλωσε ο δήλωσε σε συνέντευξή του, στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα Vesti, ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ διεξάγουν απρογραμμάτιστες ασκήσεις στη Μαύρη Θάλασσα. Στις ασκήσεις αυτές δεν συμμετέχουν μόνο ισχυρές ναυτικές δυνάμεις, αλλά και η αεροπορία. Αυτό αποτελεί σοβαρή πρόκληση για εμάς”, ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος.

“Θα πρέπει να πω ότι το υπουργείο Άμυνας μας, πρότεινε να πραγματοποιήσει τις δικές του απρογραμμάτιστες ασκήσεις στην ίδια περιοχή. Πιστεύω όμως ότι αυτό δεν είναι αρμόζον και δεν χρειάζεται να κλιμακωθεί περαιτέρω η κατάσταση”, δήλωσε ο Πούτιν στο τηλεοπτικό κανάλι Russia 24.

Οι δηλώσεις του Ρώσου προέδρου έρχονται μετά την έναρξη ασκήσεων των ΗΠΑ και των συμμάχων τους κοντά στα ρωσικά ύδατα. Προηγουμένως, η ναυαρχίδα USS Mount Whitney του Έκτου Στόλου των Ηνωμένων Πολιτειών εισήλθε στη Μαύρη Θάλασσα και η Ρωσία κατέγραψε πολλαπλές αναγνωριστικές πτήσεις από αεροσκάφη του ΝΑΤΟ κοντά στην Κριμαία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Eurovision: Θα αφαιρέσουν παλαιστινιακές σημαίες και σύμβολα στο κοινό

Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά Μητσοτάκη και άλλων πολιτικών

Η διακοπή των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ και τι μπορεί να σημαίνει

Ιράν: Ελεύθερο το πλήρωμα του ισραηλινών συμφερόντων πλοίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα