ΑΘΗΝΑ
03:58
|
07.06.2026
Δεν υπάρχει ξεκάθαρος νικητής στις βουλευτικές εκλογές στη Βουλγαρία, σύμφωνα με τα έξιτ πολ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεν υπάρχει ξεκάθαρος νικητής στις βουλευτικές εκλογές στη Βουλγαρία, τις τρίτες που διεξάγονται φέτος, σύμφωνα με τα έξιτ πολ, με το κεντροδεξιό κόμμα GERB του πρώην πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ να προηγείται σε τρία έξιτ πολ και ένα νέο κεντρώο κόμμα να προηγείται σε ένα άλλο.

Σύμφωνα με το έξιτ πολ της Alpha Research, το GERB προηγείται με μικρή διαφορά στις εκλογές με ποσοστό 24,8% των ψήφων, ενώ, σύμφωνα με το έξι πολ της Gallup International, το νέο κόμμα “Συνεχίζουμε την αλλαγή” προηγείται με 25,7% των ψήφων.

Σύμφωνα με τα υπόλοιπα έξιτ πολ, το GERB προηγείται με περίπου 23,5-24,7% των ψήφων.

Στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν επίσης σήμερα, ο νυν πρόεδρος, Ρούμεν Ράντεφ, σφοδρός επικριτής του Μπορίσοφ, εξασφαλίζει περίπου 49% στον πρώτο γύρο, σύμφωνα με δύο έξιτ πολ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ: «Το Τέλος της Κανονικότητας και των Οικονομικών» – Δευτέρα 8/6 στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Μίνι ανασχηματισμός: Την Πέμπτη οι ανακοινώσεις για το νέο κυβερνητικό σχήμα

ΣΥΡΙΖΑ: Σήμα Φάμελλου για πλατιά προοδευτική σύγκλιση με το νέο κόμμα Τσίπρα (upd)

Κόσοβο: Τρίτες εκλογές, μέσα σε 18 μήνες, εν μέσω δυσαρέσκειας για το πολιτικό αδιέξοδο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα