ΑΘΗΝΑ
18:11
|
24.04.2024
Aπρόσκοπτα συνεχίζεται η συνεργασία της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας με την Άγκυρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε συνομιλίες βρίσκεται η Μόσχα με την Άγκυρα προκειμένου να συνδράμει την Τουρκία στην ανάπτυξη ενός μαχητικού αεροσκάφους πέμπτης γενιάς, δήλωσε στο Sputnik ο διευθυντής της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικο-τεχνικής Συνεργασίας, Ντιμίτρι Σουγκάγιεφ .

“Η Ρωσία έχει επανειλημμένα εκφράσει την ετοιμότητά της να παράσχει βοήθεια στην Τουρκική Δημοκρατία [στην ανάπτυξη μαχητικού αεροσκάφους πέμπτης γενιάς] και τώρα διαπραγματευόμαστε αυτό το σχέδιο”, δήλωσε ο Σουγκάγιεφ κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης Dubai Airshow .

Υπενθυμίζεται, ότι τον περασμένο Απρίλιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες φέρεται να έστειλαν επίσημη ειδοποίηση στην Τουρκία για τον αποκλεισμό της από το πρόγραμμα παραγωγής των τελευταίων μαχητικών αεροσκαφών F-35 λόγω της αγοράς από την Άγκυρα του ρωσικού συστήματος αεράμυνας S-400.

Εν τω μεταξύ, ο Αλεξάντερ Μικέγεφ, γενικός διευθυντής του ρωσικού κρατικού εξαγωγέα όπλων Rosoboronexport, δήλωσε ότι η Ρωσία και η Τουρκία δεν έχουν ακόμη υπογράψει τη σύμβαση για την προμήθεια της δεύτερης μονάδας των πυραυλικών συστημάτων εδάφους-αέρος S-400 Triumf, αλλά η συνεργασία της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας με την Άγκυρα αναπτύσσεται απρόσκοπτα.

Πηγή: Sputnik

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βίντεο με Ισραηλινό όμηρο που κατηγορεί Νετανιάχου και στρατό έδωσε η Χαμάς

Δεμένα τα πλοία την Μ. Τετάρτη – Απεργεί η ΠΝΟ

Πάει τέλειωσε ο Γιαννάκης το καλό παιδί, λέει ο Καλλιάνος για τη νοσηλεία του πατέρα του

Την παραίτηση Νετανιάχου θέλει η Νάνσι Πελόζι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα