ΑΘΗΝΑ
09:56
|
17.05.2024
Ξανά στο Κίεβο βρέθηκε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ επαναλαμβάνοντας τις προειδοποιήσεις έναντι της Ρωσίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Προειδοποίηση» προς την Ρωσία για κάθε νέα «επιθετική ενέργεια» στα σύνορα με την Ουκρανία απηύθυνε το απόγευμα  ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, με αφορμή «σημαντικές και ασυνήθιστες» κινήσεις ρωσικών στρατευμάτων τις τελευταίες βδομάδες.

«Οποιαδήποτε νέα πρόκληση ή επιθετική ενέργεια εκ μέρους της Ρωσίας θα ήταν πολύ ανησυχητική. Καλούμε την Ρωσία να επιδείξει διαφάνεια ως προς τις στρατιωτικές ενέργειες», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα.

O Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών από την πλευρά του κατηγόρησε τη Ρωσία πως έχει εξαπολύσει «υβριδικό πόλεμο εναντίον της Δύσης» λέγοντας πως αυτός επιχειρείται με έναν συνδυασμό ενεργειών  στις οποίες συμπεριέλαβε την «ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη», την «δραματική χρήση» μεταναστών σαν όπλο έναντι της Πολωνίας και της Λιθουανίας και τη «μαζική παραπληροφόρηση».

«Αυτό που βλέπουμε τώρα είναι η επιδείνωση της κατάστασης στην οποία η Ρωσία δείχνει ότι μπορεί γρήγορα να κινητοποιήσει ήδη συγκεντρωμένα στρατεύματα και εξοπλισμούς και ότι όλες οι επιλογές, περιλαμβανομένων των στρατιωτικών επιλογών, βρίσκονται στο τραπέζι της ρωσικής ηγεσίας», πρόσθεσε ο Ντμίτρο Κουλέμπα.

Η «ανησυχία» Δυτικών χωρών

Οι ΗΠΑ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Γαλλία έχουν ήδη εκφράσει την ανησυχία τους τις τελευταίες ημέρες για την ανάπτυξη ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα με την Ουκρανία. Η δε Γερμανία έχει καλέσει την Μόσχα να επιδείξει «αυτοσυγκράτηση».

«Πρέπει να εμποδίσουμε μία στρατιωτική κλιμάκωση», δήλωσε σήμερα στο Βερολίνο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών καλώντας την Ρωσία να επιδείξει «αυτοσυγκράτηση» και «να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Για το Μουσείο η πενθήμερη εργασία

Κοινή διακήρυξη Ρωσίας-Κίνας για ακόμη στενότερη στρατηγική σχέση

ΗΠΑ: Κυρώσεις με στόχο τη διατάραξη της στρατιωτικής συνεργασίας Ρωσίας-Βόρειας Κορέας

ΣΥΡΙΖΑ: Κατέθεσε πρόταση νόμου για το φορολογικό με μείωση στον ΕΝΦΙΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα