ΑΘΗΝΑ
10:21
|
20.04.2024
Στο επίκεντρο φωτογραφικής έκθεσης στο φουαγιέ του Παλλάς οι διασημότητες και η λατρεία που τους επιφυλάσσουν διεθνή Μέσα Ενημέρωσης και διαφημιστικές εταιρείες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μπορούμε να πιστέψουμε αυτό που βλέπουμε σε έναν κόσμο «διαμεσολαβημένο» από οθόνες, εικόνες και διαδίκτυο; Αυτό το ερώτημα θέτει στους επισκέπτες της αναδρομικής φωτογραφικής έκθεσης, «Alison Jackson in Retrospect; Seeing is Deceiving», που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο φουαγέ του θεάτρου Παλλάς από τις 2 ως τις 9 Δεκέμβρη με την υπογραφή της πολυβραβευμένης Βρετανίδας καλλιτέχνιδας Άλισον Τζάκσον.

Award-winning artist Alison Jackson is coming to Athens for the first time  in an exhibition in December | ENGLISH | iefimerida.gr

Στο επίκεντρο της φωτογραφικής αναζήτησης της δημιουργού βρίσκονται οι διασημότητες και η λατρεία που τους επιφυλάσσουν κατά καιρούς τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, οι διαφημιστικές εταιρείες και οι εταιρίες δημοσίων σχέσεων.

Alison Jackson, "Royal selfie"

Μέσα από τις ενίοτε προκλητικές φωτογραφίες επιχειρεί να κάνει τους  ανθρώπους να σκέφτονται με διαφορετικό τρόπο τις διασημότητες,  θέτοντας το καίριο ερώτημα για το κατά πόσον πρέπει να πιστεύουμε αυτά που βλέπουμε σε έναν κόσμο που παρουσιάζεται (συχνά διαστρεβλωμένα) μέσα από τους φακούς των Μέσων Ενημέρωσης.

Alison Jackson, "Trump and leafblowers"

Στην Αθήνα παρουσιάζεται μία επιλογή από παλιές και πρόσφατες δουλειές της που απεικονίζουν «τις φοβικές φαντασιώσεις μας σε έναν κόσμο διαρκούς τρόμου, που επιδεινώνεται από τις αποτρόπαιες ειδήσεις που τα Μέσα εκπέμπουν 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα».

Δημοσιεύσεις της Jackson περιλαμβάνουν τα βιβλία «Private» (2004, Penguin Books) «Confidential: What you see in this book is not ‘real’» (2007, Taschen), «Stern Fotographie 70» (2012, teNeues) και «Private» (2016 published by Alison Jackson).

Επίσης, η δουλειά της περιλαμβάνεται σε πολλές δημόσιες συλλογές μουσείων, όπως: The Parliamentary Art Collection, London, The National Portrait Gallery, London, SF MOMA, San Francisco, The Royal College of Art, London, Musée de la Photographie, Charleroi, Brussels.

Το 2019 η Jackson δημιούργησε και λανσάρισε ένα διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα «Μια Μέρα στη Ζωή Σου» (A Day in Your Life), με στόχο να ανακαλύψει νέους ταλαντούχους φωτογράφους από μειονεκτικά περιβάλλοντα.

Ημέρες και ώρες λειτουργίας της έκθεσης (ελεύθερη είσοδος):

  • Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 10:00 π.µ. – 6:30 µ.µ.
  • Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 10:00 π.μ. – 6:30 μ.μ
  • Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 10:00 π.μ. – 5:30 μ.μ.
  • Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 10:00 π.μ. – 6:30 μ.μ.
  • Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 10:00 π.μ. – 5:30 μ.μ.
  • Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 10:00 π.μ. – 6:30 μ.μ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μπιενάλε: Το Περίπτερο του Ισραήλ κλείνει για τους ομήρους αλλά όχι για τους νεκρούς Παλαιστίνιους

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Συναυλίες Λατρευτικής Μουσικής στο Μουσείο της Ακρόπολης

Η Χάρις Αλεξίου σε εκστρατεία του Spotify στην Τάιμς Σκουέαρ της Ν.Υόρκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα