ΑΘΗΝΑ
10:50
|
19.05.2024
Η εταιρία που θα ναυπηγήσει το νέο μίνι υποβρύχιο φιλοδοξεί «να γίνει ο εφιάλτης του Έλληνα».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η τουρκική εταιρία STM αποκάλυψε τα σχέδιά της για την ναυπήγηση ενός μικρού, πολεμικού υποβρυχίου, του μοντέλου STM500 με πρόωση ντιζελοκινητήρων/ηλεκτροκινητήρων, με εκτόπισμα 458 τόνων σε ανάδυση και 550 τόνων σε κατάδυση. Φιλοδοξία; «Να γίνει ο εφιάλτης του Έλληνα!».

Σύμφωνα με το defence-point.gr, το μικρό υποβρύχιο σχεδιάζεται να έχει μήκος 42 μέτρα, θα διαθέτει τέσσερις τορπιλοβλητικούς σωλήνες και θα μπορεί να καταδύεται σε βάθος έως 250 μ. Η μέγιστη ταχύτητά του θα είναι μεγαλύτερη των 18 κόμβων και η ακτίνα ενεργείας του θα είναι 3.500 ν.μ.

Το μίνι υποβρύχιο σχεδιάζεται να είναι έτοιμο (πλην απροόπτου) ως το τέλος του 2022.

Σύμφωνα με το κυπριακό δίκτυο Sigmalive, τα υποβρύχια που χρησιμοποιούνται σήμερα από το τουρκικό ναυτικό έχουν εκτόπισμα 1100 έως 1600 τόνους σε κατάσταση βύθισης. Τα υποβρύχια κατηγορίας Reis, τα οποία εξακολουθούν να παράγονται, αναμένεται να έχουν εκτόπισμα άνω των 2000 τόνων σε κατάσταση βύθισης.

Τουρκικά φιλοκυβερνητικά Μέσα Ενημέρωσης επικαλούμενα στρατιωτικούς αναλυτές μεταδίδουν πως τα νέα μικρά υποβρύχια θα χρησιμοποιηθούν στο Αιγαίο, την Μαύρη Θάλασσα, την Κύπρο και σε παράκτιες περιοχές, επειδή είναι «πολύ πιο αθόρυβα και τεχνολογικά πιο εξελιγμένα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δομινικανή Δημοκρατία: Στις κάλπες στη σκιά της βίας στη γειτονική Αϊτή

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Με παραίτηση από την κυβέρνηση Νετανιάχου απειλεί ο Μπένι Γκαντς

Απονευρωμένοι αλγολόγοι, παροπλισμένα Ιατρεία Πόνου και ασθενείς στο έλεος της οδύνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα