ΑΘΗΝΑ
18:16
|
06.07.2022
Επικέντρωσε στον ψηφιακό μετασχηματισμό και στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς από την κλιματική αλλαγή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τους βασικούς άξονες για την βελτίωση της Παιδείας και του Πολιτισμού στην Ελλάδα παρουσίασε σήμερα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, συμμετέχοντας με ομιλία της στην 41η διάσκεψη της ΟΥΝΕΣΚΟ στο Παρίσι.

Η Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε ειδικότερα στην ανάκαμψη της εκπαίδευσης από την πανδημία μέσω της αξιοποίησης του ψηφιακού μετασχηματισμού προς όφελος της διά ζώσης εκπαίδευσης και σε προγράμματα εκπαίδευσης για τη «βιώσιμη ανάπτυξη» μεταξύ άλλων και μέσω των πανευρωπαϊκών «εργαστηρίων δεξιοτήτων» και των νέων σχολικών προγραμμάτων σπουδών.

Παρουσιάζοντας τις «προκλήσεις» στον τομέα του πολιτισμού αναφέρθηκε κυρίως στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς από την κλιματική αλλαγή και στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Η συνάντηση με τον Γάλλο υπουργό Παιδείας

Νωρίτερα, η υπουργός Παιδείας συναντήθηκε με τον Γάλλο ομόλογό της Ζαν Μισέλ Μπλανκέρ, με τον οποίο συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για τη διδασκαλία της Ελληνικής και της Γαλλικής γλώσσας στις χώρες τους, για την καλλιέργεια δεξιοτήτων στο σχολείο και την ελληνογαλλική συνεργασία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και ειδικότερα στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ικανοποίηση Ερντογάν για τις επενδύσεις και τις στενές σχέσεις με τη Σομαλία

Στις 26 Ιουλίου η συνέχιση της δίκης της Χρυσής Αυγής

Για την διακοπή του ρωσικού φυσικού αερίου ετοιμάζεται η Ε.Ε.

Υπεραισιοδοξία Σχοινά για την ενεργειακή επάρκεια της ΕΕ τον χειμώνα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα