ΑΘΗΝΑ
11:05
|
20.05.2024
Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκάλεσε η πρωτοφανής κίνηση του εισαγγελέα Πρωτοδικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκάλεσε σήμερα (Δευτέρα, 15/11) η πρωτοφανής κίνηση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Απόστολου Ανδρέου, που διέταξε προ ολίγων ημερών την ανωμοτί κατάθεση του βουλευτή και πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία (ΠΣ), Παύλου Πολάκη, εξαιτίας μήνυσης του κατηγορούμενου για σειρά αξιόποινων πράξεων τηλεπαρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρενέβη για τον σχετικό θεσμικό εσωτερικό έλεγχο κατά τα προβλεπόμενα στον Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών. Ήδη ζήτησε να του υποβληθούν σε αντίγραφα τα ενδιαφέροντα συναφή έγγραφα.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αντέδρασε από την πρώτη στιγμή και έστειλε στον Άρειο Πάγο το θέμα με την παράνομη κλήση του Παύλου Πολάκη, μετά από μήνυση του Φουρθιώτη. Σχετική αναφορά προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, απέστειλε η γραμματέας της Κ.Ο. του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Όλγα Γεροβασιλη.

Από την πλευρά του ο Παύλος Πολάκης με επιστολή του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα ζήτησε τον πειθαρχικό έλεγχο και την ανάλογη τιμωρία του εισαγγελέα Πρωτοδικών Απόστολου Ανδρέου.

Πηγές: Αυγή, Έθνος

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί

Τα μάθατε; Ο Φίτσο φταίει που τον πυροβόλησαν!

Θρίλερ στο Ιράν: Αναγκαστική προσγείωση για τον Πρόεδρο κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Mamma Mia: Η ανάγκη του προοδευτικού κόσμου για μητρική θαλπωρή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα