ΑΘΗΝΑ
11:15
|
04.07.2024
Ωστόσο τα Γλυπτά του Παρθενώνα παραμένουν Λονδίνο. Ο Μπόρις Τζόνσον προτίμησε να πετάξει το "μπαλάκι" στο Βρετανικό Μουσείο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Oι διμερείς σχέσεις όπως αυτές διαμορφώνονται μετά το Brexit, η οικονομία και οι δυνατότητες επενδύσεων και το ζήτημα της επιστροφής των κλεμμένων Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα τέθηκαν επί τάπητος στην συνάντηση  που είχε σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Βρετανό ομόλογό του, Μπόρις Τζόνσον στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Στο θέμα επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα Βρετανός κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε προϊδεάσει για την απάντηση υπεκφυγής του Μπόρις Τζόνσον καθώς ισχυρίστηκε ότι είναι θέμα για το οποίο είναι αρμόδιο να αποφασίσει το Βρετανικό Μουσείο.

Πριν την συνάντηση οι δύο πρωθυπουργοί φρόντισαν να ανταλλάξουν δηλώσεις σε κλίμα θετικό και αλληλοϋποστήριξης, με τον Μπόρις Τζόνσον να υποδέχεται τον Έλληνα ομόλογό του με την επισήμανση πως είχε προηγηθεί εντατική δουλειά πριν την επίσκεψή του στο Λονδίνο. Δεν παρέλειψε δε να προσθέσει πως οι διμερείς σχέσεις είναι «πολύ μεγάλης σημασίας για εμένα, για μας».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ήταν γενναιόδωρος στις φιλοφρονήσεις λέγοντας πως θεωρεί τον Τζόνσον «πραγματικό φιλέλληνα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Υπουργείο Παιδείας προχωρά σε 10.000 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών

Συνομιλία Κασσελάκη με εργαζόμενους της «Αυγής»: Μας έκλεισες χωρίς να συζητήσουμε-Mea culpa (upd)

Αστάνα: Υπό διεξαγωγή η σύνοδος κορυφής της SCO-Ως νέο μέλος αναμένεται η Λευκορωσία

Τέλος στη φιλοπαλαιστινιακή κατάληψη του Πανεπιστημίου του Τορόντο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα