ΑΘΗΝΑ
08:13
|
02.03.2024
Πολιτιστικό αγαθό έφτασε να χαρακτηρίσει από βήματος της Βουλής η Λίνα Μενδώνη, το λάδι από τις ελιές εντός του αρχαιολογικού χώρου της αρχαίας Ολυμπίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πολιτιστικό αγαθό έφτασε να χαρακτηρίσει από βήματος της Βουλής η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, το λάδι από τις ελιές εντός του αρχαιολογικού χώρου της αρχαίας Ολυμπίας, σε μια προσπάθεια να καλύψει την «λαμπρή» ομολογουμένως ιδέα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το εν λόγω λάδι, «δεν είναι διατροφικό και γαστρονομικό προϊόν, είναι πολιτιστικό αγαθό. Πουλιέται και αγοράζεται και είναι διαφήμιση για την ίδια την Ολυμπία και τους Ολυμπιακούς αγώνες. Αν κανείς είναι τόσο κοντόφθλαμος και αυτό δεν το αντιλαμβάνεται συμπεριφέρεται όπως συμπεριφέρεται» δήλωσε η κ. Μενδώνη κάνοντας σαφή την άποψή της για την αγοραπωλησία πολιτιστικών αγαθών.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός, κατά η διάρκεια των εγκαινίων του έργου της Microsoft για τη ψηφιακή αναπαράσταση του αρχαιολογικού χώρου στην Αρχαία Ολυμπία δήλωσε σε μια έκρηξη ευφυούς επιχειρηματικότητας: «Συζητούσαμε με τον κ. Σκέρτσο για το πόσα ελαιόδεντρα έχουμε αυτή τη στιγμή, το υπουργείο Πολιτισμού, εντός αρχαιολογικών χώρων. Το λάδι που μπορεί να παράγεται σε συνεννόηση με μια ομάδα παραγωγών μέσα από την Ολυμπία, μέσα από τον αρχαιολογικό χώρο, δεν χρειάζεται να σας πω σε τι τιμή θα μπορεί να πουληθεί».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Προσφυγή της Νικαράγουας κατά της Γερμανίας για τα όπλα στο Ισραήλ

Ο Χάρης Δούκας για το διορισμό γόνου των Παπανδρέου στον Εθνικό Κήπο

Ανακαλύφθηκε τοιχογραφία του Φρίξου και της Έλλης στην Πομπηία

Δοκιμή ρωσικού διηπειρωτικού πυραύλου YARS

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα