ΑΘΗΝΑ
09:42
|
30.06.2024
Υπολογίζεται πως ως σήμερα έχουν επιστρέψει 2.326.000 Σύροι από τα περίπου 6.000.000 που ξεριζώθηκαν από τη χώρα λόγω του πολέμου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πάνω από 2.326.000 Σύροι (οι 952.000 από το εξωτερικό) επέστρεψαν στις εστίες τους στο συριακό έδαφος. Αυτό κατέγραψε σήμερα ο επικεφαλής των ρωσικών συντονιστικών κέντρων για την επιστροφή των Σύρων προσφύγων  και αρχηγός του Ελεγκτικού Κέντρου Εθνικής Άμυνας Ρωσίας, Μιχαήλ Μιζιντσέφ.

Το ρωσικό πρακτορείο TASS επικαλούμενο τις δηλώσεις του Ρώσου αξιωματούχου, ανέφερε ότι οι περισσότεροι (κάπου 1.373.000 άτομα) ήταν εκτοπισμένοι σε διάφορες περιοχές της Συρίας. Τόνισε πως η συριακή κυβέρνηση λειτουργεί σε 24ωρη βάση 13 σημεία φυλάκια  προσφύγων σε τουλάχιστον ένδεκα περιοχές σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, τις δυνάμεις επιβολής νόμου και το παράρτημα της οργάνωσης αρωγής της Ερυθράς Ημισελήνου.

Εκτιμάται πως στη διάρκεια του δεκαετούς πολέμου αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους περίπου 6.000.000 Σύροι άμαχοι, που αντιστοιχεί στο 25% του συνολικού πληθυσμού.

Ο Μιζιντσέφ εκτίμησε ότι ο επαναπατρισμός των Σύρων προσφύγων είναι αποτέλεσμα της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί σήμερα στην Μέση Ανατολή και της βελτίωσης της κατάστασης ασφαλείας στο εσωτερικό της Συρίας. Είναι ενδεικτικό το αποτέλεσμα πρόσφατης σφυγμομέτρησης της γνώμης Σύρων προσφύγων στην Ιορδανία όπου το 94% αυτών εξέφρασε την επιθυμία επαναπατρισμού μέσα στους επόμενους μήνες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άνοιξαν οι κάλπες για τον πρώτο γύρο στη Γαλλία

Από Δευτέρα, με Ψηφιακή Κάρτα Εργασία σε λιανεμπόριο και βιομηχανία

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 6 Περιφέρειες για σήμερα Κυριακή 30 Ιουνίου

Ο καιρός σήμερα: Ζέστη και ισχυροί βόρειοι άνεμοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα