ΑΘΗΝΑ
09:45
|
25.04.2024
Η υποδοχή του πρώην προέδρου της Βραζιλίας από τον Εμανουέλ Μακρόν ήταν κάτι παραπάνω από θερμή καθώς έγινε δεκτός με τιμές εν ενεργεία αρχηγού κράτους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε μία εμφανή απαξίωση του Βραζιλιάνου προέδρου Ζαίρ Μπολσονάρου, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επέλεξε απόψε να παραθέσει δείπνο στον πρώην ηγέτη της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.

Σε επίσημη ανακοίνωση της  γαλλικής προεδρίας σημειώνεται πως ο Λούλα μοιράστηκε με τον Γάλλο πρόεδρο  «το κοινό όραμα για το ρόλο της Βραζιλίας  στον κόσμο», επισημαίνοντας ότι την τελευταία τριετία η Βραζιλία  έχει πάρει «αποστάσεις» από το πολύ-πολυμερές σύστημα  και σημαντικές  διεθνείς συμφωνίες.

Ο Γάλλος πρόεδρος νωρίτερα είχε υποδεχθεί τον Λούλα με τιμές εν ενεργεία αρχηγού κράτους…

Πριν το δείπνο είχε προηγηθεί συνάντηση του Βραζιλιάνου πρώην προέδρου με τον Πρόεδρο Μακρόν και άλλους αξιωματούχους.

Ο Λούλα, αριστερός πρώην γνωστός συνδικαλιστής που  είχε κυβερνήσει τη Βραζιλία από το 2003 ως το 2010, είχε αποφυλακιστεί το 2019 από τη φυλακή της Κουριτίμπα μετά από ενάμιση χρόνο αφότου καταδικάστηκε για διαφθορά. Τις τελευταίες μέρες ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας πραγματοποιεί περιοδεία σε ισχυρές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων η Γαλλία και η Ισπανία.

Η αποψινή συνάντηση Μακρόν-Λούλα στο Προεδρικό Μέγαρο στο Παρίσι έρχεται μετά την «απομόνωση» του προέδρου της Βραζιλίας Ζ. Μπολσονάρο από σχεδόν όλους τους άλλους ηγέτες που συμμετείχαν στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής του G20 στη Ρώμη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Διώξεις σε 18 «ανθρώπους» του Τραμπ για απόπειρα αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων του 2020

Μετά τις Ευρωεκλογές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα