ΑΘΗΝΑ
05:49
|
01.03.2024
Το βιβλίο του γλύπτη Κυριάκου Ρόκου «Αποτυπώματα 1967 – 1975», επανακυκλοφορεί 43 χρόνια μετά την πρώτη του έκδοση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το βιβλίο του γλύπτη Κυριάκου Ρόκου «Αποτυπώματα 1967 – 1975», ίσως το πρώτο ελληνικό πολιτικό κόμικ, επανακυκλοφορεί 43 χρόνια μετά την πρώτη του έκδοση, από τις εκδόσεις «Στερέωμα».

Το έργο ξεκίνησε να δουλεύεται «εν θερμώ» το 1973 στο Παρίσι, σχεδόν ταυτόχρονα με τα γεγονότα της Νομικής. Ξεκίνησε με μια διάθεση γελοιοποίησης της τριάδας των επικεφαλής της χουντικής κυβέρνησης, αλλά στη συνέχεια, καθώς τα γεγονότα πύκνωναν και βάραιναν, με αποκορύφωμα την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ως έκφραση οργής.

«Ένα έργο που αποπνέει τη δυσφορία ενός ολόκληρου λαού για την καταδυνάστευσή του από μια τριανδρία ολιγόνοων συνταγματαρχών. Μια εικαστική διαπραγμάτευση μιας οδυνηρής περιόδου, που πυροδοτήθηκε από την οργή, όχι όμως μια οργή που στρεβλώνει την όραση και παραλύει το πνεύμα, αλλά που γίνεται λόγος χωρίς λέξεις και αφήγηση με εικόνες. Πρωτότυπο και απολαυστικό, διαβάζεται σήμερα σαν μια χειρονομία έξαρσης, τόλμης και ευφρόσυνης εναντίωσης σε κάθε δύναμη καταστολής, φίμωσης και καταπίεσης», αναφέρεται στο δελτίο τύπου των εκδόσεων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο σκηνοθέτης Πάολο Ταβιάνι

Ξανά οι φοιτητές στους δρόμους: «Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν θα περάσουν»

Οι φοιτητές στέλνουν μήνυμα στην κυβέρνηση: ΝΑΙ στη δημόσια παιδεία, ΟΧΙ στη συγκάλυψη των Τεμπών

Αμερικανοί βετεράνοι καίνε τις στολές τους σε αγρυπνία για τον Άαρον Μπούσνελ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα