ΑΘΗΝΑ
23:36
|
26.09.2024
Ο ακροδεξιός, πιθανός, προεδρικός υποψήφιος, δικάζεται για σχόλια που έκανε σχετικά με τα ασυνόδευτα παιδιά μεταναστών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Έρικ Ζεμούρ, που αναμένεται να θέσει υποψηφιότητα για τη γαλλική προεδρία δικάζεται σήμερα για υποκίνηση φυλετικού μίσους, για σχόλια που έκανε σχετικά με τα ασυνόδευτα παιδιά μεταναστών, τον περασμένο Σεπτέμβρη. Η κατηγορία που αντιμετωπίζει είναι αυτή της «δημόσιας προσβολής» και της «υποκίνησης σε μίσος ή βία» κατά ομάδας ανθρώπων λόγω της εθνοτικής, εθνικής, φυλετικής ή θρησκευτικής τους καταγωγής.

Ο Γάλλος ακροδεξιός πολιτικός, που ΄φέρεται να έχει επισκιάσει την Μαρί Λεπέν, είχε καταδικαστεί στο παρελθόν δύο φορές για υποκίνηση φυλετικού μίσους. Το 2010 επειδή δικαιολόγησε τις διακρίσεις εις βάρος των μαύρων και των Αράβων και το 2016 για υποκίνηση θρησκευτικού μίσους με σχόλια που έκανε κατά του Ισλάμ.

Η δίκη ξεκίνησε σήμερα, Τετάρτη, εστιάζει στα σχόλια που έκανε τον Σεπτέμβριο του 2020 στο γαλλικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNews σχετικά με τα παιδιά που μεταναστεύουν στη Γαλλία χωρίς γονείς ή κηδεμόνες. Εάν κριθεί ένοχος, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως ένα έτος και πρόστιμο 45.000 ευρώ.

«Είναι κλέφτες, είναι δολοφόνοι, είναι βιαστές, αυτό είναι το μόνο που είναι. Πρέπει να τους στείλουμε πίσω», είχε δηλώσει ο Ζεμούρ. «Αυτοί οι άνθρωποι μας κοστίζουν χρήματα και επιπλέον, είναι, οι περισσότεροι από αυτούς, εγκληματίες, κλέφτες κ.λπ».

Με πληροφορίες από ABC News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συγκέντρωση στον Άγιο Παντελεήμονα Αθήνας για το θάνατο Πακιστανού μετανάστη

Στόχος του Ισραήλ οι άμαχοι, λέει ο πρέσβης του Λιβάνου στο Βέλγιο

Το μεταναστευτικό στο επίκεντρο συνομιλίας Μελόνι-Σολτς

Στο πλευρό της Χεζμπολάχ, οι Χούθι της Υεμένης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα